Πρώτη δύναμη παγκοσμίως στην ποντοπόρο ναυτιλία η Ελλάδα

Πρώτη δύναμη παγκοσμίως στην ποντοπόρο ναυτιλία η Ελλάδα

Τα 95,2 δισεκατομμύρια δολάρια φθάνει η αξία του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών.

Αδιαφιλονίκητοι ηγέτες στην ποντοπόρο ναυτιλία παραμένουν οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι κόντρα στο δυσμενές περιβάλλον κατάφεραν να διατηρήσουν για ακόμη μία χρονιά τα σκήπτρα της πρωτιάς στη σχετική λίστα που δημοσιεύει η εταιρεία Vesselsvalue,σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία».

Ειδικότερα, η αξία του ελληνόκτητου στόλου ανέρχεται φέτος στα 95,2 δισεκατομμύρια ευρώ, η μεγαλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αθροιστικά είναι μεγαλύτερη από ό,τι η αξία του στόλου της Γερμανίας, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί.

Η υπεροπλία των Ελλήνων εφοπλιστών δεν σταματάει στην αξία του στόλου τους, αλλά επεκτείνεται και σε επίπεδο χωρητικότητας, καθώς ο ελληνόκτητος αριθμεί περίπου 4.500πλοία που αντιπροσωπεύουν το 19,63% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε dwt και το 49,96% σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την Ελλάδα στη λίστα της Vesselsvalue ακολουθεί η Ιαπωνία, με την αξία του στόλου της να διαμορφώνεται στα 80,8 δισεκατομμύρια δολάρια, η Κίνα με 67,4 δισεκατομμύρια δολάρια, η Γερμανία με 43,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Σιγκαπούρη με 36, 94 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Ημερησία