Πρωτοχρονιά στη Βουδαπέστη

Προτάσεις για να περάσετε υπέροχα τις πρώτες ημέρες του χρόνου στη Βουδαπέστη.

Χριστίνα Ζάχου

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες, ανά τον κόσμο, τις γιορτές. Από τα μέσα του Νοέμβρη, που η Βουδαπέστη φοράει τα γιορτινά της,  γίνεται μια παραμυθένια πόλη. Τα γοτθικά κτίρια και τα τραμ γεμίζουν φωτάκια και στη κεντρική πλατεία στήνονται τα Christmas markets. Αυτό το σκηνικό αρκεί για να μεταμορφωθεί η πόλη σε ένα γιορτινό παραμύθι.

Πριν καν φτάσεις στην κεντρική πλατεία, θα εντυπωσιαστείς βλέποντας την Βουδαπέστη από ψηλά. Καθώς το αεροπλάνο βρίσκεται πάνω από την πρωτεύουσα παρατηρείς τις έντονες τοπογραφικές αντιθέσεις που έχει: η Βούδα είναι κτισμένη στους λόφους στη δυτική όχθη, ενώ η μεγαλύτερη η Πέστη εκτείνεται σε μια επίπεδη αμμώδη έκταση στην απέναντι όχθη. Ο ποταμός Δούναβης σχηματίζει δύο νησιά.

Οι Ούγγροι πιστεύουν πως τα δώρα τα φέρνει ο μικρός Ιησούς και όχι ο Αι Βασίλης, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου στη κεντρική πλατεία της πόλης στήνεται μια μικρή γιορτή για τα παιδιά.

Τι να κάνεις  Πρωτοχρονιά στη Βουδαπέστη

  • Βόλτα στη πλατεία Vorosmarty. Εκεί στήνονται τα Christmas markets όπου θα βρείτε πάγκους με χειροποίητα προϊόντα και τρόφιμα.
  • Δοκιμάστε την ουγγρική κουζίνα. Γεμιστό λάχανο, τα περιβόητα στρούντελ, ψητά λουκάνικα και χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr