Προβάδισμα των Συντηρητικών της Μέι καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα των Συντηρητικών της Μέι καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις
Photo:

Το ποσοστό των Τόρις βρίσκεται στο 42% και αυτό των Εργατικών στο 31%.

Το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι έχει ένα προβάδισμα 11 εκατοστιαίων μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ORB η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της Sunday Telegraph κι υποδεικνύει ότι η εκλογική μάχη ενδέχεται να είναι πολύ πιο αμφίρροπη απ’ ό,τι καταγράφουν άλλες έρευνες.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το ποσοστό των Τόρις βρίσκεται στο 42% και αυτό των Εργατικών στο 31%. Αυτή ήταν η δεύτερη δημοσκόπηση μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο που κατέδειξε πως το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον 30%, καθώς πολλές προηγούμενες έρευνες πίστωναν στους Εργατικούς μέχρι το 25% των προθέσεων ψήφου.

Αντιθέτως οι Συντηρητικοί καταγράφουν ποσοστά από 45% ως 50% στις περισσότερες δημοσκοπήσεις άλλων εταιρειών.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται στο 10%, ενώ το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) στο 8%. Δεν ήσαν άμεσα διαθέσιμες λεπτομέρειες για το μέγεθος του δείγματος της δημοσκόπησης της ORB, ή το πότε διενεργήθηκε.

Μια άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Opinium, δίνει στους Τόρις της Μέι προβάδισμα 17 εκατοστιαίων μονάδων επί των Εργατικών, ελαφρά μειωμένο σε σχέση από αυτό που καταγραφόταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ κατέγραψε επίσης χαμηλότερα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων.

Η έρευνα αυτή, που διενεργήθηκε την 25η Απριλίου, καταδεικνύει ότι το ποσοστό των Συντηρητικών είναι 47% (+2%), τους Εργατικών 30% (+4%), των Φιλελεύθερων Δημοκρατών 8% (-3%) και του UKIP 7% (-2%).