Πρόβλεψη επενδυτών: «Εύκολα το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 40.000 δολάρια»!

Πρόβλεψη επενδυτών: «Εύκολα το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 40.000 δολάρια»!
Photo:

Μέχρι το τέλος του 2018.

Μόλις 300 δολάρια χωρίζουν την τιμή του Bitcoin από την τιμή των 10.000 δολαρίων στην αγορά.

Η φετινή πορεία του κρυπτονομίσματος είναι εντυπωσιακή: Από τα χίλια δολάρια που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, η αξία του τριπλασιάστηκε μέσα σε έξι μήνες. «Χτύπησε» τα 5.000 δολάρια για πρώτη φορά τον Οκτώβριο και στο σύντομο διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε εκτινάχθηκε το πρωί στα 10.009$ προτού υποχωρήσει.

Πού μπορεί όμως να φτάσει με τη νέα χρονιά; Σύμφωνα με γνωστό επενδυτή, τον Michael Novogratz, πρώην επικεφαλής του Fortress hedge fund, το Bitcoin μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 40.000 δολάρια το νέο έτος.

«Μπορεί να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα και εύκολα μάλιστα» αναφέρει χαρακτηριστικά στο CNBC. «Επίσης η τιμή του Ethereum μπορεί να τριπλασιαστεί το 2018, καθώς τώρα έχει ήδη αγγίξει τα 500 δολάρια» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το γεγονός ότι έχει επενδύσει περίπου το 20% των χρημάτων του σε κρυπτονομίσματα, θεωρεί ότι ένα λογικό ποσό για έναν επενδυτή είναι από 5 έως 15%, ειδικά αν έχει ισχυρό χαρτοφυλάκιο.

Παρά τη ρευστότητα που έχει προκαλέσει κατά καιρούς σοβαρές πτώσεις της τιμής του, το Bitcoin έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως το CME Group, που ανακοίνωσε τα σχέδιά του εγκαινιάσει μέχρι το τέλος του χρόνου συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης στο κρυπτονόμισμα -κίνηση που αναμένεται να λειτουργήσει ως «κράχτης » για τους πιο επιφυλακτικούς επενδυτές.