Προβλήματα για τον Μασκ και με την Tesla – Ανακαλούνται 578.607 οχήματα στις ΗΠΑ

Προβλήματα για τον Μασκ και με την Tesla – Ανακαλούνται 578.607 οχήματα στις ΗΠΑ
ANKARA, TURKEY - JULY 01: In this photo illustration logos of "Tesla" are displayed in Ankara, Turkey on July 01, 2021. Metin Aktas / Anadolu Agency (Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP

Η Tesla ανακαλεί 578.607 οχήματα στις ΗΠΑ επειδή οι πεζοί ενδέχεται να μην αντιληφθούν ότι ένα όχημα πλησιάζει, ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακαλεί οχήματα Model S, Model X, Model Y και Model 3 λόγω της λειτουργίας “Boombox” που επιτρέπει την αναπαραγωγή ήχων μέσω εξωτερικού ηχείου ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.

Σύμφωνα με το Reuters, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα οχήματα δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς για τις ελάχιστες απαιτήσεις ήχου για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι κανόνες που επιβάλλει το Κογκρέσο επιβάλλουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να προσθέτουν ήχους στα ηλεκτρικά οχήματα όταν κινούνται με ταχύτητα έως και 18,6 μίλια την ώρα (30 χλμ. την ώρα) για να βοηθήσουν στην πρόληψη τραυματισμών μεταξύ πεζών, ποδηλατών και τυφλών.

Η Tesla έχει εκδώσει 10 ανακλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ τους τελευταίους τέσσερις μήνες.