Ψεύτικο βιογραφικό; Συλλαμβάνεστε!

Ψεύτικο βιογραφικό; Συλλαμβάνεστε!

Αντιμέτωποι με σκληρές κυρώσεις οι Βρετανοί για ψευδή στοιχεία στην προϋπηρεσία τους.

«Παρελθόν» θα είναι πλέον τα «φουσκωμένα» με ψεύτικα στοιχεία βιογραφικά. Προϋπηρεσία σε οικογενειακούς γνωστούς και «πειραγμένες» αρμοδιότητες θα απαγορεύονται πλέον, τουλάχιστον στα βρετανικά βιογραφικά.

Αυτήν την ενημέρωση έλαβαν οι μαθητές των σχολείων της Αγγλίας. Οι αστυνομικές αρχές τους κινητοποίησαν πως ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης σε περίπτωση που αποφασίσουν να «εντυπωσιάσουν» τους εργοδότες τους με ψευδή στοιχεία στα βιογραφικά τους σημειώματα.

Όπως αναφέρει η βρετανική Independent, η οδηγία με τίτλο «Μην τελειώσεις την καριέρα σου πριν καν ξεκινήσει», προειδοποιεί ότι ένα «ψεύτικο» βιογραφικό μπορεί να ληφθεί ως απάτη και επισείει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών, όταν η εταιρεία θα ζητήσει βεβαίωση από τον… ανύπαρκτο πρώην εργοδότη του υποψηφίου.

Η οδηγία αναφέρει ακόμη ότι οι σχετικές περιπτώσεις που καταγγέλλονται μένουν στα αρχεία της υπηρεσίας για την πρόληψη της απάτης CIFAS για έξι χρόνια, συνεπώς όσοι ψάχνουν για δουλειά μπορεί να «στιγματιστούν» όταν θα αναζητήσουν και πάλι δουλειά.

Διαβάστε ακόμα:

Η σημασία των κοινωνικών δικτύων στην αγορά εργασίας

Εννέα συμβουλές για ένα τέλειο βιογραφικό

Οι βασικές αρχές για ένα σωστό βιογραφικό