Ψήφος εμπιστοσύνης από τους Άγγλους τουρίστες στην Ελλάδα

Ψήφος εμπιστοσύνης από τους Άγγλους τουρίστες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο Global Travel Group, Ρόδος, Κρήτη και Κέρκυρα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων των πελατών τους.

Μπορεί η φετινή τουριστική σεζόν να άνοιξε με τους χειρότερους οιωνούς, θέτοντας σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις όσων δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, ωστόσο, παρά το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε φαίνεται πως υπάρχει ελπίδα έστω και την τελευταία στιγμή να αντιστραφεί.

Το ασταθές πολιτικό σκηνικό, η αρνητική προβολή στα διεθνή ΜΜΕ σε συνδυασμό με την αποχώρηση αεροπορικών εταιρειών εξαιτίας των capital controls δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν τους Βρετανούς τουρίστες από το να απολαύσουν για ακόμα μια χρονιά τον ήλιο και τις ελληνικές θάλασσες.

Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά αφού, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο Global Travel Group, Ρόδος, Κρήτη και Κέρκυρα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων των πελατών τους σε ό,τι αφορά στους καλοκαιρινούς προορισμούς, ενώ ο αριθμός των πακέτων διακοπών που έχουν πουληθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει διπλασιαστεί. Μέχρι σήμερα η αύξηση που καταγράφεται στις πωλήσεις πακέτων σε ετήσια βάση είναι της τάξης του 40% απαριθμώντας πάνω από 400 μέλη τουριστικών πρακτόρων. Επίσης, ο μέσος όρος αξίας των κρατήσεων είναι πάνω από 300 λίρες στερλίνες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Global Travel Group, Andy Stark σε δηλώσεις του ανέφερε πως είναι ενθαρρυντικό να ακούγεται ότι η συνεχιζόμενη οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα δεν αποθαρρύνει τους Βρετανούς τουρίστες από τo να κάνουν κράτηση για ταξίδια στη χώρα. Ο ίδιος υπογραμμίζει πως οι σχετικές αναζητήσεις και κρατήσεις είναι σε άνοδο, ακριβώς για το λόγο ότι οι Βρετανοί τουρίστες είναι σε θέση να αξιολογούν πότε πρόκειται για μια καλή προσφορά, παραμένουν ενημερωμένοι αλλά και αποφασισμένοι να ταξιδέψουν στη χώρα μας παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα. «Οι τουριστικοί μας πράκτορες αναφέρουν ότι υπάρχουν αυτήν τη στιγμή ευκαιρίες για την Ελλάδα και τα νησιά της. Οι ταξιδιώτες σπεύδουν να τις εκμεταλλευτούν και κατευθύνονται στην Ελλάδα για να απολαύσουν τον ήλιο».

Απευθυνόμενος δε σε όσους έχουν ήδη εξασφαλίσει το πολυθόθητο εισιτήριο για τον τουριστικό προορισμό Ελλάδα, συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και να εξασφαλίσουν ότι έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα όσον αφορά το θέμα των μετρητών χρημάτων για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

Επιπροσθετα, σε ξεχωριστή έκθεση από τη βρετανική εταιρεία αναλύσεων GfK Ascent, η οποία φέρει τον τίτλο «Leisure Travel Monitor» προκύπτει ότι οι κρατήσεις που λαμβάνονται για το καλοκαίρι του 2015 από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι και το τέλος του Ιουνίου ήταν μέχρι 3% αυξημένες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ σε ότι αφορά τις κρατήσεις που έγιναν μόνο τον Ιούνιο για το καλοκαίρι του 2015 ήταν, επίσης, αυξημένες έως και 3%.

Σημειώνεται πως το Leisure Travel Monitor της GfK Ascent μετρά τα ακαθάριστα έσοδα των προκρατήσεων εξερχόμενου τουρισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο και τα αποτελέσματά του προέρχονται από δεδομένα πραγματικών κρατήσεων, από ένα συνδυασμό ταξιδιωτικών πρακτόρων και Tour Operators.

Την ίδια ώρα, σε μια ύστατη προσπάθεια αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για το ελληνικό τουριστικό προιόν η Αν. Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, προέβη σε ανακοίνωση Εθνικής Καμπάνιας Επικοινωνίας, με στόχο την αύξηση των κρατήσεων και την περαιτέρω ισχυροποίηση του τουρισμού στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση η καμπάνια Happening Now: #GreekSummer σχεδιάστηκε με στόχο την ενίσχυση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής και τη μετάδοση της πραγματικής εικόνας της Ελλάδας.