«Ψήφος εμπιστοσύνης» των Ελλήνων στα ελληνικά brands

«Ψήφος εμπιστοσύνης» των Ελλήνων στα ελληνικά brands

Οι ελληνικές μάρκες κυριαρχούν στην κατάταξη Brand Footprint του Kantar Worldpanel.

Οι επτά στις δέκα πρώτες μάρκες της κατάταξης των brands που αγοράζονται περισσότερο στην Ελλάδα είναι ελληνικές. Αυτό προκύπτει από το Brand Footprint του Kantar Worldpanel (Household panel της TNS Icap), το οποίο κατατάσσει τις μάρκες που αγοράζονται από τους περισσότερους καταναλωτές, πιο συχνά.

Το Brand Footprint ranking αποκαλύπτει τη δύναμη των μαρκών σε 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στους τομείς τροφίμων, ροφημάτων, προσωπικής περιποίησης & υγιεινής και φροντίδας σπιτιού. Για το Brand Footprint χρησιμοποιήθηκε το Consumer Reach Points metric, το οποίο συνδυάζει πόσα νοικοκυριά αγοράζουν μία μάρκα, πόσο συχνά. Όπως φαίνεται στο report, οι πιο δυνατές μάρκες στην κατάταξη σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι αυτές που έχουν την ικανότητα να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χώρας.

Το Brand Footprint βοηθά τις εταιρείες FMCG να κατανοήσουν πόσο δυνατές είναι οι μάρκες τους καθώς και ποιες είναι οι ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Όλη η ανάλυση καθώς και το report είναι διαθέσιμα στο interactive microsite Brand Footprint, όπου ο χρήστης μπορεί να δει τις πληροφορίες σε επίπεδο παγκόσμιο, regional ή χώρας ανά τομέα και ανά μάρκα.

Στην Ελλάδα, οι μάρκες που καταλαμβάνουν τις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης είναι:

  1. Coca-Cola
  2. Νουνού
  3. ΔΕΛΤΑ
  4. Nescafé
  5. Όλυμπος
  6. Παπαδοπούλου
  7. Βιτάμ
  8. Παπαγάλος
  9. ΜΕΒΓΑΛ
  10. Amita

Διαβάστε ακόμη:

European Business Awards: Οι μεγάλοι νικητές

Globo: H ελληνική εταιρεία – ηγέτης στην παγκόσμια αγορά λογισμικού

Η εταιρεία logistics που εξέπληξε τους Ευρωπαίους!