Ραγδαίες εξελίξεις στη βουλή: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ετοιμάζει η ΝΔ

Ραγδαίες εξελίξεις στη βουλή: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ετοιμάζει η ΝΔ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατεβαίνει από το βήμα μετά την ομιλία του στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017. Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τη μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για την ονομασία, είναι η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται σήμερα σειρά βουλευτών και συνεργατών του, ούτως ώστε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών αλλά και να αποφασιστεί ο χρόνος που θα κατατεθεί η πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην την υπογράψει. «Αποδοχή της “μακεδονικής γλώσσας” και της “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση» έσπευσε να προσθέσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον κάλεσε να παρέμβει, ώστε η συμφωνία να έρθει το συντομότερο στη Βουλή, σε κάθε περίπτωση πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση, «ώστε να διαπιστωθεί εάν η ίδια η Βουλή περιβάλλει αυτή τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη της».

Μαξίμου: Η ΝΔ θα λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία

«Η ΝΔ έχει μπερδευτεί. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα και εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις» τονίζει, σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία» υπογραμμίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμη: Τζανακόπουλος: Ας καταθέσει πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης, θα υποστεί «μνημειώδη κοινοβουλευτική ήττα»