Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζεται για τις εκδηλώσεις στην ΔΕΘ.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προβλέπει για το αμέσως επόμενο διάστημα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και για το λόγο αυτό, σε εκτενή ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι στο πλαίσιο αυτό, «η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ αποτελεί σημαντικό σταθμό της επόμενης περιόδου».

Η Πολιτική Γραμματεία εξαπολύει οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά τονίζοντας ότι «η Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι μια χώρα πλήρως υποταγμένη στις μνημονιακές επιταγές». Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι θα στηρίξει πλήρως κινητοποιήσεις που θα εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα το κεντρικό σύνθημα κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, του δημόσιου πλούτου, των δικαιωμάτων στη ζωή, την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη χρειάζεται να έχει στόχο: Να τους διώξουμε. Να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και τα «μνημόνια» που καταστρέφουν τη ζωή μας».

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας καταγράφει το πλαίσιο έξη σημείων στα οποία ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα επισημαίνει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για επιπρόσθετα οικονομικά μέτρα μέσα στο φθινόπωρο, ενώ καυτηριάζει την κυβερνητική στάση σχετικά με τις μνημονιακές δεσμεύσεις και την έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων ανασυγκρότησης της οικονομίας. Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση για αδυναμία προβολής διεθνών πρωτοβουλιών μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή.

Όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο, η ανακοίνωση κάνει λόγο για ένταση της υπερφορολόγησης και συρρίκνωση ευαίσθητων τομέων, όπως η παιδεία και η υγεία.

Αναφορά κάνει και στην ανάγκη προστατευτικής πολιτικής για «όλους εκείνους και εκείνες που πλήττονται από την μνημονιακή πολιτική» και υπόσχεται να σταθεί εμπόδιο στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολιάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση του κλεισίματος της ΕΡΤ και όσον αφορά τον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοτπικό φορέα υπόσχεται ότι «τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχουν στα τηλεοπτικά πολιτικά πάνελ της ψευδομεταβατικής τηλεραδιοφωνικής κυβερνητικής καρικατούρας».

«Τα κεντρικά διλήμματα της επόμενης περιόδου είναι: “μνημόνιο ή προοδευτική αλλαγή”, “μνημόνιο ή δημοκρατία”, “μνημόνιο ή οικονομία των κοινωνικών αναγκών», καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Ηλίας Μάκος

Διαβάστε ακόμη: «Μονομαχία» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την παραίτηση Σταυρίδη