Ραντεβού με τις αγορές ετοιμάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ραντεβού με τις αγορές ετοιμάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον «ναό» του τραπεζικού και χρηματιστηριακού συστήματος, στο City του Λονδίνου, ετοιμάζεται να μεταβεί το οικονομικό επιτελείο του κόμματος.

Του Αντώνη Αντζολέτου

Ετοιμάζει βαλίτσες το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Γιώργος Σταθάκης και ο Γιάννης Μηλιός αναμένεται να βρεθούν στις 24 και 25 Νοεμβρίου πολύ κοντά με μια σειρά από τεράστια funds  (Merrill Lynch, JP Morgan, Goldman Sachs κ.α) στο City του Λονδίνου.

Ο τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται μια από τις πιο ήπιες φωνές στην Κουμουνδούρου και αναμένεται να θέσει στο τραπέζι των αγορών τι τις περιμένει όταν o ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, εξορκίζοντας από πάνω του το φάντασμα του «μπαμπούλα» που επιχειρεί, όπως υποστηρίζουν να περάσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε διεθνές επίπεδο επαφών ενδιαφέρον θα έχει και η παρουσία του υπεύθυνου κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη στις 22-23 Νοεμβρίου στο διήμερο Συνέδριο του Ινστιτούτου Levy, όπου το 2013 είχε βρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Δραγασάκης μιλώντας χθες στον Αθήνα 9,84 και στον Βασίλη Πάικο τόνισε ότι όντως ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να συνομιλεί αδιαμεσολάβητα με τις αγορές και τους δανειστές συγκρότησε ομάδα στελεχών, «ώστε να ξέρουμε με ποιους διαφωνούμε και με ποιους μπορούμε να συμφωνήσουμε, υπό κάποιες προϋποθέσεις».

Διαφωνίες σε εσωκομματικό επίπεδο;
Σχεδόν σε κάθε Κεντρική Επιτροπή η Αριστερή Πτέρυγα εμφανίζεται αν μη τι άλλο επιφυλακτική σε τέτοια ανοίγματα και αυτό αποτυπώνεται και στο σημερινό κείμενο που αναρτήθηκε στην iskra που απηχεί τις απόψεις της Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Υπογράφει ο «ΑΤΑΞΙΚΟΣ» και αφήνει να εννοηθεί πως οι πληροφορίες για ενδεχόμενες συναντήσεις με hedge funds θα συζητηθούν πολύ…

Το απόσπασμα αναλυτικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΙΤΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ»

Ο τίτλος ανήκει σε ρεπορτάζ μεγάλης Κυριακάτικης εφημερίδας (16/11) του κατεστημένου. Η εφημερίδα που, όπως επανειλημμένα έχει γράψει στο παρελθόν, ενδιαφέρεται ζωηρότατα για τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το «Κέντρο», μας πληροφορεί ότι υψηλόβαθμα οικονομικά στελέχη του Κόμματος θα μεταβούν στην Αγγλία για να έχουν απευθείας συναντήσεις με στελέχη των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών και μεγάλων hedge funds, παρουσία εκπροσώπων ελληνικών τραπεζών, στο City του Λονδίνου. Δεν ξέρουμε αν οι πληροφορίες αυτές, που αναγράφονται και σε άλλες Κυριακάτικες στήλες και θεωρούνται συνέχεια άλλων δημοσιευμάτων για ανάλογες επαφές πάλι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τραπεζίτες και επενδυτές στο εσωτερικό της χώρας, έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας. Αν, όμως, έχουν κάποια βάση, πράγμα που θα διαπιστωθεί, ούτως ή άλλως, τις επόμενες μέρες, τότε προσφέρονται για πολλές σκέψεις, ερωτήματα και ίσως συμπεράσματα. Ίδωμεν…

Πηγή: News247.gr