«Ραβασάκια» σε 700.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων Ι.Χ.

«Ραβασάκια» σε 700.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων Ι.Χ.
με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική οδό καθώς οδηγοί φορτηγών που βρίσκονται σε απεργία έχουν ακινητοποιήσει τα αυτοκίνητα τους στη δεξιά λωρίδα της Εθνικής οδού, Αθήνα Τρίτη 6 Μαίου 2008.Οι απεργοί ζητούν αύξηση των κομίστρων ως συνέπεια της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διορία δεκαπέντε ημερών για να ασφαλιστούν και πρόστιμο 250 ευρώ.

Περισσότεροι από 700.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν τις επόμενες μέρες ειδοποιητήριο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την οποία θα καλούνται εντός 15 ημερών να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, πληρώνοντας ταυτόχρονα πρόστιμο 250 ευρώ.

Από την πλευρά τους οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ελέγχουν από εδώ και στο εξής κατά την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων με τους πελάτες τους, εάν το όχημα ήταν ασφαλισμένο και αναλόγως θα ενημερώνουν τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται ότι όσοι προλάβουν και ασφαλιστούν πριν λάβουν το ραβασάκι της εφορίας θα γλιτώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες, η ΓΓΔΕ θα διενεργεί διασταυρώσεις στοιχείων δύο φορές τον χρόνο με στόχο τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων. Όσοι εντοπίζονται να παρανομούν θα έχουν περιθώριο δεκαπέντε ημερών για να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, καταβάλλοντας όμως παράλληλα και πρόστιμο 250 ευρώ. Όσοι αγνοήσουν το ειδοποιητήριο, θα αναλαμβάνουν ρόλο οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες θα προχωρούν στην αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας ενώ θα καταλογίζουν και υπερδιπλάσια πρόστιμα.