Ρευστό 128 δισ. δολαρίων έχει συσσωρεύσει ο Μπάφετ- Άνοδος 14% στα κέρδη της Berkshire

Ρευστό 128 δισ. δολαρίων έχει συσσωρεύσει ο Μπάφετ- Άνοδος 14% στα κέρδη της Berkshire
Photo:
Τα λειτουργικά κέρδη της Berkshire Hathaway ενισχύθηκαν 14% το τρίτο τρίμηνο στα $7,86 δισ. από 6,88 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

H Βerkshire Hathaway ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν περισσότερο από όσο ανέμεναν οι διαδηλωτές. Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν 14% το τρίτο τρίμηνο στα $7,86 δισ. από $6,88 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα καθαρά κέρδη του επενδυτικού ομίλου του Γούορεν Μπάφετ υποχώρησαν 11% στα $16,52 δισ. από $18,54 δισ.. Αλλά η άνοδος στις τιμές των μετοχών δυσκολεύει τον Μπάφετ να προχωρήσει σε κάποια μεγάλη εξαγορά. Το απόθεμα ρευστού της Berkshire ανήλθε στο επίπεδο ρεκόρ των $128,2 δισ. το τρίτο τρίμηνο από $122 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο αναλυτής Jim Shanahan πάντως δήλωσε ότι τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές φαίνονται καλά, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ με την Κίνα και την αδυναμία στον τομέα της μεταποίησης, αλλά είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η Berkshire δεν βρήκε τρόπο να αξιοποιήσει περισσότερα μετρητά.