Ρεκόρ για τις επιθέσεις των χάκερ της Βόρειας Κορέας στα κρυπτονομίσματα – Γιατί κλέβουν λιγότερα;

Ρεκόρ για τις επιθέσεις των χάκερ της Βόρειας Κορέας στα κρυπτονομίσματα – Γιατί κλέβουν λιγότερα;
Photo: pixabay.com
Περισσότερες εφαρμογές DeFi βελτιώνουν τον έλεγχο του κώδικά τους και λαμβάνουν καθοδήγηση από εταιρείες όπως η Microsoft και η Google.

Ο αριθμός κυβερνοεπιθέσεων στις πλατφρόμες κρυπτονομισμάτων από χακέρ που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών το 2023, αν και το πραγματικό ποσό των κεφαλαίων που εκλάπησαν μειώθηκε κατά περίπου 40%, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis Inc.

Σε μια σειρά από 20 κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια του έτους, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου που συνδέονται με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας απέσπασαν κρυπτονόμισμα αξίας λίγο πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σε σύγκριση με 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι Βορειοκορεάτες χάκερ συχνά στοχεύουν σε κρυπτονομίσματα για να αντλήσουν χρήματα ως τρόπο παράκαμψης των διεθνών κυρώσεων, ανέφερε το Bloomberg.

Η μείωση των κεφαλαίων που εκλάπησαν από Βορειοκορεάτες χάκερ αντανακλά μια ευρύτερη τάση στο τοπίο της ασφάλειας των κρυπτονομισμάτων: μια συνολική μείωση των παραβιάσεων των -κάποτε επικερδών- πρωτοκόλλων αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2023, το συνολικό ποσό που εκλάπη από τα πρωτόκολλα DeFi ήταν 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια, μια μείωση 64% από τα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια που εκλάπησαν το 2022, σύμφωνα με την Chainalysis.

«Υπήρξαν κάποιες θετικές πτυχές που άρχισαν να επιβραδύνουν την επιτυχία τους να εξαφανίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε μία επίθεση. Αλλά η απειλή δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σε καμία περίπτωση» είπε η Έριν Πλαντέ, αντιπρόεδρος ερευνών στην Chainalysis.

Τα τελευταία χρόνια, τα πρωτόκολλα DeFi έχουν γίνει όλο και περισσότερο στόχος των χάκερ, επειδή ο πηγαίος κώδικάς τους είναι ελεύθερα διαθέσιμος στο διαδίκτυο, επιτρέποντας στους εγκληματίες να βρίσκουν ευκολότερα σφάλματα για να τα εκμεταλλευτούν.

Οι καλύτερες πρακτικές ασφαλείας, σε συνδυασμό με τη συνολική μείωση της δραστηριότητας DeFi, ήταν πιθανότατα πίσω από τη μείωση των κεφαλαίων που εκλάπησαν το 2023, σύμφωνα με την Chainalysis.

Περισσότερες εφαρμογές DeFi βελτιώνουν τον έλεγχο του κώδικά τους και λαμβάνουν καθοδήγηση από εταιρείες όπως η Microsoft και η Google σχετικά με τον τρόπο ενίσχυσης των δικτύων τους, υποστηρίζει η Πλαντέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com