Ρεκόρ Guinness για τρεις ελληνικές εταιρείες που διέσχισαν την Ελλάδα

Ρεκόρ Guinness για τρεις ελληνικές εταιρείες που διέσχισαν την Ελλάδα

ΕΚΟ, Kosmocar-Volkswagen & Driving Academy συνεργάστηκαν και πέτυχαν με τα αυτοκίνητά τους παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης.

Οι τρεις ελληνικές εταιρίες συνεργάστηκαν και πέτυχαν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης, διασχίζοντας 9 ηπειρωτικά διαμερίσματα της Ελλάδας και πάνω από 1.577 χλμ εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στις 16-18 Οκτωβρίου 2013 η Kosmocar Volkswagen διέθεσε στους εξειδικευμένους εκπαιδευτές στην οικονομική οδήγηση της Driving Academy, 2 αυτοκίνητα ένα Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion κι ένα Volkswagen Golf 1.4 TSI 140PS με Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT), τα οποία ανεφοδίασε αντίστοιχα η ΕΚΟ με τα εξελιγμένα καύσιμά της ΕΚΟ Diesel Ekonomy και ΕΚΟ 95 Εkonomy.

Τα ρεκόρ:
Guinness World Record χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα Diesel – Ο γύρος της Ελλάδας:  2,96 lt / 100 km
Guinness World Record χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα Βενζίνης – Ο γύρος της Ελλάδας:  3,42 lt / 100 km

Διαβάστε ακόμη: H Porsche και ο μετεωρίτης

Η πρώτη ομάδα είχε το Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion με οδηγούς τους εκπαιδευτές της Driving Academy, Δημήτρη Χατζητόλιο και Νικόλα Παπαπάσχο, εφοδιασμένο με ΕΚΟ Diesel Ekonomy και κάλυψε την απόσταση των 1.577 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση diesel 46,75lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 2,96 lt/100 km.

Η δεύτερη ομάδα οδήγησε το Volkswagen Golf 1.4 TSI 140PS – ACT, με οδηγούς τους εκπαιδευτές Θωμά Παπαπάσχο και  Γιάννη Τσιγκρή, εφοδιασμένο με EKO 95 Ekonomy, και κάλυψε την απόσταση των 1.592 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση βενζίνης 54,52lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 3,42 lt/100 km.

Τα δύο πληρώματα επιτηρούνταν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής από εξειδικευμένους συνεργάτες του Οργανισμού Guinness World Records, του ΚΑΠΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων δημόσιων φορέων. Στο τέλος της διαδρομής πιστοποιήθηκαν οι μετρήσεις ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων, η χιλιομετρική απόσταση που κάλυψε κάθε αυτοκίνητο αλλά και η ακρίβεια των στοιχείων μέσα από τις αυστηρές προδιαγραφές και οδηγίες του οργανισμού Guinness World Records. Ο οργανισμός, αφού αξιολόγησε όλα τα δεδομένα, τις μετρήσεις του εγχειρήματος, τις μαρτυρίες των επίσημων φορέων, το ολοκληρωμένο βίντεο της διαδρομής και τα δεδομένα των GPS, πιστοποίησε την επίτευξη και των δύο ρεκόρ.

Την απονομή των δύο σημαντικών βραβείων πραγματοποίησε την 1 Νοεμβρίου, ο απεσταλμένος κριτής του Guinness World Records, κος Mark McKinley.