Ρεκόρ πολιτικών στοιχημάτων για το Brexit

Ρεκόρ πολιτικών στοιχημάτων για το Brexit
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικά περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να κερδίσει η αγορά στοιχημάτων μέχρι να κλείσουν οι κάλπες του δημοψηφίσματος.

Στα βρετανικά γραφεία στοιχημάτων συνωστίζονται οι λάτρεις του τζόγου, οι οποίοι ποντάρουν στον ιππόδρομο και το ποδόσφαιρο. Πολλές φορές όμως δοκιμάζουν την τύχη τους παίζοντας στοιχήματα και για τα πολιτικά γεγονότα.

Στην προκειμένη περίπτωση, το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ είναι αυτό που ενδιαφέρει τον τελευταίο καιρό τους «εραστές του τζόγου». Σημειώνεται ότι οι πιθανότητες κέρδους γύρω από το Brexit δεν είναι και πολύ μεγάλες.

Συνολικά τα γραφεία στοιχημάτων στη Μεγάλη Βρετανία σημειώνουν τζίρο της τάξης των εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Στοιχήματα με πολιτικό περιεχόμενο αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος της προσφοράς. «Κάθε μέρα διεξάγονται χιλιάδες ποδοσφαιρικοί αγώνες και κούρσες στον ιππόδρομο ανά τον κόσμο. Μεγάλα πολιτικά γεγονότα έχουμε όμως πέντε ή έξι φορές» σημειώνει ο Γκρέιαμ Σαρπ, εκπρόσωπος του γραφείου στοιχημάτων Ουίλιαμ Χιλ. Παρ’ όλα αυτά η αγορά μεγαλώνει γρήγορα: «Ο κόσμος ζητά πολιτικά στοιχήματα, κι εμείς τα προσφέρουμε».

Εκατομμύρια ευρώ για τα στοιχίματα του Brexit

Mπορεί στο δημοψήφισμα της Σκωτίας να πόνταραν τρία εκατομμύρια λίρες μόνο στο Ουίλιαμ Χιλ, στο δημοψήφισμα του Brexit, σύμφωνα με τη dw, υπολογίζονται περίπου 20 εκατομμύρια μέχρι να κλείσουν οι κάλπες την Πέμπτη στις 22:00.

Ειδικότερα, αναμένεται να ρεύσουν στα ταμεία των γραφείων στοιχημάτων σχεδόν 75 εκατομμύρια ευρώ, κατά τον Βόγκαν Ουίλιαμς, ειδικό για την αγορά στοιχημάτων στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.

Το σημερινό δημοψήφισμα αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ όσον αφορά τα πολιτικά στοιχήματα, ενώ αυτήν τη φορά δεν πόνταραν σε αυτόν μόνο οι «γνωστοί παίκτες».

Σύμφωνα με τον Βόγκαν Ουίλιαμς «εκείνοι που στοιχηματίζουν σε πολιτικά γεγονότα είναι συνήθως καλά ενημερωμένοι. Στηρίζονται σε δημοσκοπήσεις, αλλά συνυπολογίζουν και άλλες πληροφορίες. Λαμβάνουν υπόψη τους και τους αναποφάσιστους. Το παρελθόν έχει δείξει πως εκείνοι τείνουν προς την ήδη διαμορφωμένη ισχυρότερη τάση».

Ωστόσο, οι Βρετανοί θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα αποφασίσουν για την πορεία της χώρας τους στην Ευρώπη.