Ρέντσι: Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει οπτική και στρατηγική, έχει τελειώσει

Ρέντσι: Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει οπτική και στρατηγική, έχει τελειώσει
Italy's Prime Minister Matteo Renzi holds a news conference at the European Council headquarters after a European Union leaders summit in Brussels, Belgium June 26, 2015. REUTERS/Eric Vidal - RTX1HX3U

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την πιθανότητα κατάρρευσης της Συνθήκης του Σέγκεν και ενός Brexit.

«Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει οπτική και στρατηγική, έχει τελειώσει», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg o Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Ανησυχώ για την πιθανότητα να καταρρεύσει η Συνθήκη του Σέγκεν. Χωρίς τη Συνθήκη αυτή, η ευρωπαϊκή ταυτότητα τίθεται σε κίνδυνο», προσθέτει ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο η Ευρώπη «χρειάζεται μια ατζέντα για την ανάπτυξη και την μείωση της γραφειοκρατίας», όπως και «μια συμφωνία με τις αφρικανικές χώρες για να αναπτυχθούν οι υποδομές και να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις στις χώρες αυτές».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την δυνατότητα ενός Brexit, o επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε στο Bloomberg ότι «θα ήταν κάτι φοβερό», όμως συμπλήρωσε πως «στοιχηματίζει και βασίζεται στον Ντέιβιντ Κάμερον» διότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της την έξοδο της Βρετανίας λόγω μη επίτευξης συμφωνίας στην σύνοδο κορυφής της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου».