Σενάρια για τον Μάριο Ντράγκι ως επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν – Διαψεύδει ο ίδιος

Σενάρια για τον Μάριο Ντράγκι ως επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν – Διαψεύδει ο ίδιος
epa07327655 President of the European Central Bank (ECB) Mario Draghi during the last hearing of the European Parliament Committee on Economic and Monetary Affairs (ECON) at the European Parliament in Brussels, Belgium, 28 January 2019. EPA/STEPHANIE LECOCQ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μπορούσε να γίνει η νέα γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας φέρεται να υποστηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, για επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν στη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε την Παρασκευή η Repubblica, με τον ίδιο τον Ντράγκι να προχωρά σε διάψευση του δημοσιεύματος.

Συνεργάτης του 76χρονου Ντράγκι -είχε διατελέσει και επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- δήλωσε στο Reuters πως δεν ενδιαφέρεται να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το δημοσίευμα της γνωστής ιταλικής εφημερίδας αναφέρει πως ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν έχει προσεγγίσει ανεπίσημα τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς σχετικά με την υποψηφιότητα του Ντράγκι, η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα είχε επίσης την υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το γραφείο του Μακρόν δήλωσε ότι δεν σχολιάζει το δημοσίευμα και ο Ντράγκι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.

Η φον ντερ Λάιεν, η θητεία της οποίας λήγει το 2024, θα μπορούσε να γίνει η νέα γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ, ένας ρόλος που θα απελευθερωθεί την άνοιξη, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο 76χρονος Ντράγκι κλήθηκε από τη φον ντερ Λάιεν τον Σεπτέμβριο να καταρτίσει ένα σχέδιο για την τόνωση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, καθώς αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η μετάβαση σε πιο πράσινη ενέργεια.

Μένει να φανεί αν θα αποδεχθεί τον ρόλο του επικεφαλής της Επιτροπής και αν θα έχει την υποστήριξη της ιταλικής κυβέρνησης, ανέφερε η la Repubblica, σημειώνοντας παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα κάνει περισσότερα δημόσια σχόλια για το μέλλον της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com