«Ρίχνει» τους τόνους η Μέρκελ

«Ρίχνει» τους τόνους η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει πως το μέγεθος ενός νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα θα γίνει γνωστό στα μέσα του 2014.

«Δεν μπορώ να πω σήμερα τι ποσό, εάν χρειαστεί, θα μπορούσε να απαιτηθεί. Θα μπορούμε να το πούμε στα μέσα του επόμενου έτους». Αυτή ήταν η δήλωση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο γερμανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TV Sat 1.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό δίκτυο και η οποία αναμένεται να μεταδοθεί απόψε, η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πως το ποσό της χρηματικής αρωγής προς την Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί πριν από τα μέσα του 2014.

«Δεν μπορώ να ορίσω, ή να επιβεβαιώσω ένα ποσό. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος που δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης για τη στάση που διατηρεί πάνω στο ζήτημα της οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα.

«Εμείς στην ευρωζώνη λέμε εδώ και καιρό πως θα επανεξετάσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα στο τέλος του 2014 ή στην αρχή του 2015», είχε δηλώσει νωρίτερα η Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten.

Διαβάστε ακόμη: ‘Ολι Ρεν: Δεν είναι η μόνη επιλογή ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης