Reuters: Κλείνει το «ντηλ» Aegean-Ολυμπιακής

Reuters: Κλείνει το «ντηλ» Aegean-Ολυμπιακής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Η δεύτερη προσφορά της Aegean για την Ολυμπιακή Αεροπορία αναμένεται να πάρει την έγκριση της Ε.Ε., μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Επικαλούμενο δύο πηγές πολύ κοντά στις εξελίξεις, το ειδησεογραφικό πρακτορείο γράφει πως οι ελεγκτικές αρχές πείστηκαν από τα στοιχεία που παρέθεσε η Aegean, σύμφωνα με τα οποία αν δεν γινόταν η εξαγορά τότε θα έμπαινε λουκέτο στην Ολυμπιακή.

Σύμφωνα με την Aegean, η προσφορά των 72 εκατ. ευρώ «είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα και των δύο εταιρειών».

Το 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απορρίψει την πρώτη απόπειρα της Aegean να εξαγοράσει την Ολυμπιακή από τον επενδυτικό όμιλο Μαρφίν, εξαιτίας κυρίως των φόβων για δημιουργία μονοπωλιακού καθεστώτος στις ελληνικές αερογραμμές.

Διαβάστε ακόμη: 2014: Xρονιά ανατροπών για τις μεταφορές στην Ελλάδα

«Αν δεν γίνει η εξαγορά, η Ολυμπιακή θα κλείσει», είπε στο Ρόιτερς μία από τις δύο πηγές, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του θέματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου, με τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, να δηλώνει ότι «Η Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση για την υπόθεση αυτή».

Εφόσον η πρόταση της Aegean περάσει, θα πρόκειται για την πρώτη περίπτωση όπου μία εξαγορά η οποία έχει μπλοκαριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κερδίζει μία δεύτερη ευκαιρία.