Ρομπότ για μικρούς προγραμματιστές

Ρομπότ για μικρούς προγραμματιστές

Tο robot της Play-i είναι ειδικά σχεδιασμένο για να επιτρέπει σε παιδιά να το προγραμματίζουν με ευκολία.

Μπορεί οι μέρες των εορταστικών αγορών να πέρασαν, αλλά ένα καλό παιχνίδι θα μπορούσε να γίνει όμορφο και χρήσιμο δώρο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στην εποχή της τεχνολογίας είναι αρκετά τα παιδικά παιχνίδια που διαφέρουν αρκετά από τις συνηθισμένες επιλογές.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει το robot της Play-i, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να επιτρέπει σε παιδιά να το προγραμματίζουν με ευκολία, ώστε να εκτελεί μια ποικιλία από δράσεις. Η εταιρεία κατάφερε να μαζέψει μέσω crowdfunding 1,4 εκατομμύρια δολάρια και είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εμπορική διάθεση του προϊόντος.

Η εκπαίδευση του ρομπότ γίνεται μέσω μιας εφαρμογής για iOS, η οποία με τη βοήθεια παιχνιδιών μαθαίνει το παιδί πως να δημιουργεί μικρά προγράμματα, τα οποία στη συνέχεια θα εκτελέσει το ρομπότ. Για παράδειγμα, η εφαρμογή μπορεί να ζητήσει στο παιδί να παίξει συγκεκριμένες νότες σε ένα ξυλόφωνο, οπότε θα πρέπει να πει στο ρομπότ να χτυπήσει με το βραχίονα του πέντε φορές το πράσινο ξυλάκι που αντιστοιχεί στην πρώτη νότα, μετά να μετακινηθεί λίγο και να χτυπήσει το μπλε ξυλάκι που αντιστοιχεί στη δεύτερη.

Η Play-i έχει δημιουργήσει και μια σειρά από αξεσουάρ, τα οποία μπορούν να επεκτείνουν τις δυνατότητες του ρομπότ, όπως ένα σύστημα Lego. Οι τιμές ξεκινούν από τα 60 δολάρια, αλλά για μια πιο ρομποτική εμπειρία, το τίμημα ανεβαίνει περίπου στα 170 δολάρια.

Πηγή: digi1.gr