«Room service» στη Στέγη

«Room service» στη Στέγη

Μια αμερικανική φάρσα για την οικονομική κρίση του Μεσοπολέμου ανεβασμένη ξανά σε καιρούς κρίσης.

Ένας υπο πτώχευση θίασος σε μία κωμωδία καταστάσεων με ξέφρενους ρυθμούς και καταιγιστική δράση, από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Έκτορα Λυγίζο.

Από τις 18 Δεκεμβρίου 2013 – 5 Ιανουαρίου 2014 (εκτός Δευτέρας & Τρίτης) ο Έκτορας Λυγίζος ανεβάζει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης το Room service, μια άπαιχτη στην Ελλάδα κλασική αμερικανική φάρσα, μια απελπισμένη κωμωδία που φλερτάρει με τη σκληρότητα, την αγριότητα και τη σκοτεινιά του γκροτέσκ.

Αμέσως μετά τη διεθνή επιτυχία της ταινίας Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού, ο κινηματογραφιστής και θεατρικός σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος ανεβάζει με την ομάδα Grasshopper μια ξέφρενη φάρσα της εποχής του Μεσοπολέμου, γραμμένη στον απόηχο του αμερικανικού κραχ. Το Room Service (1937) έχει γίνει θεατρική επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ, ταινία από τους αδελφούς Μαρξ, μιούζικαλ με τον Φρανκ Σινάτρα, μεταμοντέρνα παράσταση σε σκηνοθεσία του Τόμας Οστερμάιερ και τώρα ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Μια μουσική γιορτή στη Στέγη

Ένας χρεοκοπημένος θίασος γεμάτος πεινασμένους ηθοποιούς και επίδοξες στάρλετ διαμένει σε ένα δευτεροκλασάτο ξενοδοχείο και μπλέκεται σε μια δίνη από γκάφες και μηχανορραφίες προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη χρηματοδότηση για το νέο του ανέβασμα.

Στην παράσταση, η φρενήρης δράση του έργου εξωθείται στα έσχατα όρια τού σωματικού θεάτρου και της ακραίας περφόρμανς. Ο ολιγομελής νεανικός θίασος ερμηνεύει ασθμαίνοντας δεκατέσσερις ρόλους, εξερευνώντας τα όρια της εξάντλησης αλλά και τη σκληρότητα, την αγριότητα και το μαύρο χιούμορ του να είναι κανείς φτωχός πλην όμως …εφευρετικός.

18 Δεκεμβρίου 2013 – 5 Ιανουαρίου 2014 (εκτός Δευτέρας & Τρίτης)

Παράλληλη δράση:

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
Συζήτηση μετά την παράσταση με τον Έκτορα Λυγίζο.
Μικρή Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 18 € | Μειωμ. 10 €

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sgt.gr, press@sgt.gr