Ρωσία: 16 νεκροί από ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια

Ρωσία: 16 νεκροί από ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια
ZAPORIZHZHIA REGION, UKRAINE - AUGUST 5, 2022 - An elevator with sunflower seeds shows damage after Russian missiles hit a grain reception and processing complex in the Novomykolaivka district of Zaporizhzhia Region, southeastern Ukraine. This photo cannot be distributed in the Russian Federation. NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by Dmytro Smolyenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την Ουκρανία σχετικά με τις φερόμενες επιθέσεις.

Ένας αξιωματούχος που τοποθετήθηκε από τη Ρωσία στη νότια περιοχή Ζαπορίζια της Ουκρανίας δήλωσε την Κυριακή ότι ο αριθμός των νεκρών από τους βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στην πόλη Τοκμάκ αυξήθηκε σε 16 άτομα.

Ο Γιεβγκένι Μπαλίτσκι, ο ανώτερος αξιωματούχος που έχει εγκατασταθεί από τη Μόσχα στην περιοχή, δήλωσε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι 20 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς το βράδυ της Παρασκευής, με τους 12 να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την περιγραφή των γεγονότων. Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την Ουκρανία σχετικά με τις φερόμενες επιθέσεις.

Η Ζαπορίζια είναι μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που έχουν καταληφθεί εν μέρει από τις ρωσικές δυνάμεις και τις οποίες η Μόσχα προχώρησε στην προσάρτηση μετά την έναρξη της πλήρους εισβολής της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com