Ρωσία: Μέλος του συγκροτήματος Pussy Riot φοβάται για τη ζωή της

Ρωσία: Μέλος του συγκροτήματος Pussy Riot φοβάται για τη ζωή της

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα εκτίει ποινή φυλάκισης δύο ετών μετά τη συναυλία διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μία από τις δύο φυλακισμένες γυναίκες μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή της αφότου επανέλαβε την απεργία πείνας μόλις βγήκε από το νοσοκομείο και επέστρεψε και πάλι στη φυλακή.

«Το ομολογώ. Ναι, φοβάμαι για τη ζωή μου γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να μου συμβεί απόψε. Τι θα αποφασίσουν σήμερα να μου κάνουν αυτοί που δουλεύουν στις φυλακές της Μορδοβίας», αναφέρει η Τολοκονίκοβα σε επιστολή που απέστειλε στην πρώην δικηγόρο υπεράσπισής της, Βιολέτα Βόλκοβα.

Ρωσία: Δολοφονήθηκε ιερέας που υπερασπίστηκε τις Pussy Riot

Η Βόλκοβα ανάρτησε στο μπλογκ της ότι επισκέφτηκε την Παρασκευή τη Τολοκονίκοβα στο σωφρονιστικό ίδρυμα, όταν αυτή είχε ξεκινήσει ήδη την απεργία πείνας, περιγράφοντας ότι η κοπέλα φαινόταν σοβαρά άρρωστη. «Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν είναι σε κατάσταση να κάνει απεργία πείνας. Σκοτώνει την υγεία της με αυτό», είπε. «Αν βλέπατε τη Νάντια τώρα στο δρόμο σίγουρα δεν θα την αναγνωρίζατε».

Η Τολοκόνικοβα εκτίει ποινή φυλάκισης δύο ετών μετά τη συναυλία διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν που πραγματοποίησαν τα μέλη του πανκ συγκροτήματος στον καθεδρικό ναό του Χριστού του Σωτήρα στη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ –ΜΠΕ