Ρωσία: Πρώην δήμαρχος που καταδικάστηκε για διαφθορά στέλνεται στο μέτωπο της Ουκρανίας

Ρωσία: Πρώην δήμαρχος που καταδικάστηκε για διαφθορά στέλνεται στο μέτωπο της Ουκρανίας
epa10567790 A tank moves on the road, at undisclosed location near Bakhmut, Donetsk region, Ukraine, 10 April 2023. Russian troops entered Ukrainian territory on 24 February 2022, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/OLEG PETRASYUK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καταδικάστηκε πέρυσι σε 12 χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία ύψους 38 εκατομμυρίων ρουβλίων (432.000 δολαρίων).

Ένας πρώην δήμαρχος της ρωσικής πόλης Βλαδιβοστόκ κατατάχθηκε για να πολεμήσει στην Ουκρανία και αναχώρησε για το μέτωπο μετά την καταδίκη του σε 12 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά, ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη τον δικηγόρο του.

Ο Όλεγκ Γκουμένιουκ, πρώην δήμαρχος του Βλαδιβοστόκ, καταδικάστηκε πέρυσι σε 12 χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία ύψους 38 εκατομμυρίων ρουβλίων (432.000 δολαρίων).

Διετέλεσε δήμαρχος από το 2018 έως το 2021, παραιτήθηκε εν μέσω καταιγισμού επικρίσεων για το ιστορικό του από τοπικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

“Σύμφωνα με διαταγή που εκδόθηκε στον Γκούμενγιουκ, έπρεπε να παρουσιαστεί στη στρατιωτική του μονάδα στις 22 Δεκεμβρίου”, ανέφερε η Kommersant επικαλούμενη τον δικηγόρο του Γκούμενγιουκ, Αντρέι Κιτάεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com