«Ρουμανική απειλή» για Aegean και Ryanair

«Ρουμανική απειλή» για Aegean και Ryanair

Νέο ανταγωνιστική αποκτούν Aegean και Ryanair στην κυπριακή αγορά.

Η χαμηλού κόστους ρουμανική εταιρεία Blue Air θα εκετελεί πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Λάρνακα. Η εταιρεία από τις 19 Ιανουαρίου άνοιξε νέα επιχειρησιακή βάση στην Κύπρο, πραγματοποιώντας πτήσεις Λάρνακα – Αθήνα και Λάρνακα – Θεσσαλονίκη με επιστροφή, ενώ οι τιμές των εισιτήριων φτάνουν τα 29,99 ευρώ.

Σε ανακοίνωση της τον Ιανουάριο, η Blue αναφέρει ότι θα εκτελούνται επτά πτήσεις προς Αθήνα (Δευτέρα – Κυριακή) και τρεις πτήσεις προς Θεσσαλονίκη (Τρίτη – Πέμπτη – Κυριακή), ενώ οι πτήσεις αυτές αναμένεται να αυξηθούν, όπως σημειώνει.  Αναφέρει, επίσης, ότι παραμένει και το ήδη υφιστάμενο δρομολόγιο προς Βουκουρέστι με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις και η εταιρεία έχει ως στόχο να αναπτύξει το δίκτυο της από Κύπρο και σε άλλους προορισμούς.

Η Blue Air αναφέρει ότι την ώθησε να προσθέσει στο πρόγραμμα της νέους προορισμούς, επιδιώκοντας μια δυναμική παρουσία στο χώρο αερομεταφορών τόσο στο νησί όσο και στην Ευρώπη και προσθέτει ότι «θα προσφέρει πολύ προσιτές τιμές στο επιβατικό κοινό της Κύπρου και οι πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από το έμπειρο προσωπικό της Orthodoxou Aviation Ltd που είναι και ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Κύπρο, καθώς και από τους τουριστικούς σας πράκτορες».

Στόχος της εταιρείας είναι να διεκδικήσει μερίδιο της πίτας των αερομεταφορών της Κύπρου, μετά το λουκέτο στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Υπενθυμίζεται ότι βάσεις στην Λευκωσία έχουν τόσο η Ryanair όσο και η Aegean, ενώ την ίδια στιγμή και οι δύο εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση για άδεια αερομεταφορέα στη Μεγαλόνησο.