«Προφήτης της καταστροφής ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Προφήτης της καταστροφής ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη επανέφερε τη θεωρία των «δύο άκρων» και ανέφερε ότι «πονάει για την ανεργία».

Σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμπεριφέρεται σαν «προφήτης της καταστροφής, αμφισβητεί τα πραγματικά στοιχεία και επικαλείται ψεύτικα.  Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, «ανυπόφορο λαϊκισμό και μιζέρια» και σημείωσε: «Έχουν χάσει την ψυχή τους, έχουν χάσει το φιλότιμο, θα χάσουν σε όλα». Καταφέρθηκε, επίσης εναντίον των «δύο άκρων», λέγοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει η προκοπή του τόπου.  «Εμείς πετύχαμε ήδη όσα εκείνοι λένε ότι επιδιώκουν! Και τα επιτύχαμε όχι σε σύγκρουση με τους εταίρους μας, αλλά σε συμφωνία μαζί τους. Τα πετύχαμε, όχι οδηγώντας σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά διασφαλίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Τα πετύχαμε χωρίς να απομονώσουμε τη χώρα μας σε μια δύσκολη στιγμή και σε μια ταραγμένη περιοχή, αλλά δημιουργώντας νέες συμμαχίες και συσπείρωση γύρω από την Ελλάδα, στην πιο δύσκολη στιγμή, την ώρα που όλη η περιοχή μας αναφλέγεται».

H απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό

“Νιώθω πόνο για την ανεργία”
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «εκνευρίζονται οι γνωστοί προφήτες της καταστροφής, χάνουν την ψυχραιμία τους, επειδή, ναι, είμαι αισιόδοξος. Αλλά τι νομίζουν; Εγώ δεν βλέπω την ανεργία; Δεν νιώθω τον πόνο; Δεν ξέρω ότι ο κόσμος ζορίζεται και υποφέρει; Τους απαντώ για να το καταλάβουν μια και καλή: Ακριβώς αυτό που πολεμώ ανεργία λέγεται, φτώχεια λέγεται, ανασφάλεια λέγεται. Και το πολεμώ, γιατί κορυφαίος μου στόχος και υποχρέωση, είναι να εξαλείψω σε αυτήν τη χώρα κάθε εμπόδιο και κάθε νοοτροπία που αφαιρεί το δικαίωμα του Έλληνα για Ανάπτυξη και Ελπίδα. Αλλά γνωρίζω και κάτι ακόμα: ότι αυτές οι φωνές της μιζέριας δεν προβλέπουν τα χειρότερα, επιθυμούν τα χειρότερα. Δεν στενοχωριούνται, αλλά θέλουν να μην πάμε καλά, επιδιώκουν να μην υπάρξει πρόοδος, και εύχονται να μη γυρίσει η Ελλάδα τη σελίδα της Ανάπτυξης, μόνο και μόνο για να κερδοσκοπήσουν κομματικά. Από ΄δω, από τη Θεσσαλονίκη των αγώνων και της Προόδου, τους απαντώ: Έχουν χάσει την ψυχή τους, έχουν χάσει το φιλότιμο, θα χάσουν σε όλα! Μακάρι να είχαμε απέναντί μας μια αντιπολίτευση που στήριζε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Δεν περιμέναμε, ασφαλώς, να συμφωνούν σε όλα μαζί μας. Αλλά τουλάχιστον να στηρίζουν τις διαρθρωτικές αλλαγές. Τουλάχιστον να στηρίζουν τις περικοπές της σπατάλης, το χτύπημα της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, την απομόνωση των εγκληματιών και των κουκουλοφόρων, την απομάκρυνση των επίορκων από το δημόσιο… Αλλά αυτοί είναι αντίθετοι, όχι μόνο με την πολιτική μας… Είναι αντίθετοι με ο,τιδήποτε βγάζει τη χώρα από την κρίση» επισήμανε.

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Σε 20 χρόνια η ανεργία κάτω από 10%

Επιτέθηκε με σφοδρότητα και εναντίον της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «νεοναζί», οι οποίοι «καταγγέλλουν τις ακρότητες της Αριστεράς και απαντούν κι εκείνοι με ακρότητες! Χώρια που ψηφίζουν μαζί με την άκρα Αριστερά, εναντίον κάθε μεταρρύθμισης. Μιλάνε για “Ελλάδα” κι εκφράζουν ό,τι πιο αντίθετο με την ελληνική σκέψη, με το Ελληνικό Πνεύμα. Μιλάνε για “Πατρίδα” και θαυμάζουν προκλητικά τους χειρότερους τυράννους που γνώρισε ποτέ αυτή η Πατρίδα. Μιλάνε για “εθνικό συμφέρον” κι αποδυναμώνουν τη χώρα όσο κανείς. Γιατί αντιπροσωπεύουν τους χειρότερους εφιάλτες που γνώρισε η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος! Η παρουσία τους και μόνο αποδυναμώνει την Ελλάδα. Την ώρα που η χώρα μας χρειάζεται διεθνή στηρίγματα».

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «δύο άκρα» που «επαγγέλλονται την καταστροφή της χώρας, ίσα-ίσα τη στιγμή που οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο», για δύο άκρα που «καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση που ανοίγει την πόρτα στο αύριο. Και μένουν γαντζωμένα στο χθες», που «κηρύσσουν το μίσος μέσα στην Ελλάδα, διχάζουν τον ελληνικό λαό και κάνουν ό,τι μπορούν για να απομονώσουν τη χώρα στο εξωτερικό». «Και τα δύο άκρα», υπογράμμισε, «περιφρονούν τη δημοκρατία, περιφρονούν τον νόμο και καλλιεργούν την αυθαιρεσία. Δεν έχουν προτάσεις για το αύριο, γιατί δεν τους ενδιαφέρει το αύριο. Έχετε ακούσει καμία συγκεκριμένη πρόταση από τα δύο άκρα; Καμία! Το μόνο που τους νοιάζει είναι να διχάσουν την Ελλάδα και να τη σύρουν σε νέους διχασμούς. Κανείς τους δεν θα κυβερνήσει, γιατί κανείς τους δεν μπορεί να κυβερνήσει. Το μόνο που θέλουν είναι να συγκρουστούν μεταξύ τους πάνω στα ερείπια της χώρας. Δεν θα τους περάσει», είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας Σαμαρά στη ΔΕΘ

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Στις 12.30 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος (Εγνατία 76) και στις 13.30 με τον υπουργό Πολιτισμών της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, στον ίδιο χώρο.

Στις 18:00 ο κ. Τσίπρας θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο κατά της πολιτικής των μνημονίων που οργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα μεταβεί στο κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη. Το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ θα επισκεφθεί πάλι τη Θεσσαλονίκη για την 78η ΔΕΘ το τριήμερο 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τη ΔΕΘ εδώ

Τελευταία Ενημέρωση: 14:21