Samsung: Μία θήκη κινητού που «βλέπει»

Samsung: Μία θήκη κινητού που «βλέπει»

Το Ultrasonic Cover είναι το νέο gadget για smartphones, που αντιλαμβάνεται το περιβάλλον για λογαριασμό των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Μια θήκη που «αντιλαμβάνεται» το περιβάλλον για λογαριασμό του χρήστη της, συγκαταλέγεται σε τρία νέα αξεσουάρ για άτομα με ειδικές ανάγκες, που ανακοίνωσε η Samsung για το smartphone Galaxy Core Advance. Με το όνομα Ultrasonic Cover, το gadget αυτό προορίζεται για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, τους οποίους μπορεί να ειδοποιεί μέσω δόνησης ή ηχητικού μηνύματος, εάν κάποιο εμπόδιο ή ένας άνθρωπος βρεθεί σε απόσταση έως και δύο μέτρα.

Για τον σκοπό αυτό, το Ultrasonic Cover μιμείται την ικανότητα «ηχοεντοπισμού» που χρησιμοποιούν οι νυχτερίδες για να εντοπίζουν τη λεία τους. Έτσι, η θήκη «σαρώνει» τον χώρο με υπερήχους, αναγνωρίζοντας από τα ανακλώμενα σήματα ό, τι υπάρχει σε ακτίνα δύο μέτρων.

Διαβάστε ακόμη: Τα νέα smartwatches της Samsung υπόσχονται στυλ και καινοτομία

Εξίσου χρήσιμη για ανθρώπους με μειωμένη όραση είναι και η βάση Optical Scan Stand, η οποία διευκολύνει την αναπαραγωγή γραπτών κειμένων μέσω συνθετικής ομιλίας. Κι αυτό γιατί έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε η κάμερα του κινητού να εστιάζει καλύτερα στα τυπωμένα κείμενα, ενεργοποιώντας, την ίδια στιγμή, αυτόματα τη λειτουργία Optical Scan του Galaxy, μόλις το smartphone τοποθετηθεί στην ειδική θήκη στο πάνω μέρος της βάσης.

Το τρίτο αξεσουάρ ονομάζεται Voice Label και είναι μια «έξυπνη» ετικέτα, την οποία ο χρήστης μπορεί να κολλήσει σε οποιοδήποτε αντικείμενο, αφού πρώτα αποθηκεύσει σε αυτήν ένα ηχογραφημένο μήνυμα με χρήσιμες πληροφορίες – π.χ. με τις οδηγίες για τη λειτουργία του αντικειμένου. Έτσι, έχοντας ενεργοποιήσει το τσιπ NFC στο Galaxy Core Advance, κάθε φορά που θα πλησιάζει το κινητό του στην ετικέτα, θα αναπαράγεται το ηχογραφημένο μήνυμα.

Τέλος, η Samsung αναφέρει πως σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα τρία gadget και για άλλα μοντέλα των «έξυπνων» τηλεφώνων της.

Διαβάστε ακόμη: «Έξυπνα» παπούτσια καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης