Σαρώνει στα κέρδη η Goldman Sachs

Σαρώνει στα κέρδη η Goldman Sachs
Photo:

Τα καλύτερα αποτελέσματα σε διάστημα πέντε ετών ανακοίνωσε η Goldman Sachs.

Αύξηση 41% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα για το διάστημα αυτό.

Η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα του Ιανουαρίου, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να απελευθερώσει την ισοτιμία του εγχώριου φράγκου με το ευρώ, εκτόξευσε τα κέρδη της Goldman Sachs τα οποία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα συναλλαγών στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε πως τα καθαρά της έσοδα ανήλθαν στα 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια ή στα 5,94 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, τα καθαρά έσοδα είχαν διαμορφωθεί στο ποσό των 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή των 4,02 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα κέρδη της Goldman Sachs ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 4,26 δολαρίων ανά μετοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα της τράπεζας από την διαπραγμάτευση εισοδημάτων, νομισμάτων και εμπορευμάτων αυξήθηκαν κατά 10% και διαμορφώθηκαν στα 3,13 δισεκατομμύρια δολάρια.