Σχέση Χρυσής Αυγής-Αστυνομίας «ξεσκεπάζει» μάρτυρας «κλειδί»

Σχέση Χρυσής Αυγής-Αστυνομίας «ξεσκεπάζει» μάρτυρας «κλειδί»

Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος φέρεται να κατονόμασε στις ανακρίτριες αστυνομικό που αγνόησε τις καταγγελίες του ότι απειλείται από το πρώην κόμμα του.

Σε συμπληρωματική κατάθεση φαίνεται πως προχώρησε ο Ηλίας Σταύρου, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής που προσήλθε αυτοβούλως πριν λίγο καιρό στις ανακρίτριες για να καταθέσει στην υπόθεση.

Ο μάρτυρας, που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής και επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος κι έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τη δομή και τους στόχους της οργάνωσηςφέρεται στη δεύτερη κατάθεσή του να κατονομάζει συγκεκριμένο αστυνομικό, ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ στην Αθήνα, ο οποίος, όπως διατείνεται ο μάρτυρας, αγνόησε τις καταγγελίες πως ο ίδιος δεχόταν απειλές από τη Χρυσή Αυγή, όταν έκανε γνωστό πως ήθελε να διακόψει τις σχέσεις του με την οργάνωση.

Μάλιστα, ο Σταύρου φέρεται να υποστηρίζει πως ο αστυνομικός όχι μόνο δεν τον βοήθησε, αλλά τον αποθάρρυνε να στραφεί στις Αρχές. Επίσης το πρώην στέλεχος της οργάνωσης, που αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή στα τέλη του 2013, φέρεται να υποστήριξε στις ανακρίτριες ότι και άλλοι αστυνομικοί γνώριζαν πως δεχόταν απειλές.

Σε επιστολή που έστειλε σήμερα στην εφημερίδα Έθνος ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του κόμματος απαντά, μεταξύ άλλων, στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, που υποστήριξε πως έσπευσε να καταθέσει στις Αρχές, επειδή τον απέλυσαν από την οργάνωση και πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο στην επιστολή και για επιχείρηση λάσπης εναντίον του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια αποκαλύψεων.

Στην επιστολή του που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο Σταύρου αναφέρει πως γινόταν συστηματική παρακολούθηση των κινητών του τηλεφώνων, του τηλεφώνου της εγκύου -τότε- συζύγου του, αλλά και παρακολούθηση των ηλεκτρονικών του υπολογιστών από άτομα που ανήκουν στην οργάνωση.

Διαβάστε ακόμη:

«Μονοκομματικό καθεστώς» ο στόχος της Χρυσής Αυγής

«Ξεπαγώνει» η ανάκριση για τη Χρυσή Αυγή

Ντοκουμέντα: Μιχαλολιάκος-Παππάς με τη σβάστικα και το σήμα των SS