Σε αυτές τις χώρες ψάχνουν οι περισσότεροι για ακίνητα

Σε αυτές τις χώρες ψάχνουν οι περισσότεροι για ακίνητα

Πού στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές σε όλον τον κόσμο - Ποιες είναι οι πιο περιζήτητες αγορές. 

Οι ΗΠΑ είναι η πιο περιζήτητη αγορά κατοικιών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Savills, οι οποίοι συγκέντρωσαν στοιχεία 14 χωρών. Οι ερευνητές ανέλυσαν τις οικονομικές και δημογραφικές τάσεις θέλοντας να προβλέψουν πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές στις πιο δημοφιλείς πόλεις του πλανήτη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, οι πιο περιζήτητες αγορές κατοικιών σε όλον τον κόσμο είναι οι εξής:

1.ΗΠΑ

Η αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ καταγράφει ήδη τρία χρόνια ανάπτυξης, καθώς η οικονομική ανάκαμψη επιταχύνεται. Οι τιμές είναι περίπου στο 30% από το 2009, όταν είχαν φτάσει στο χαμηλότερο σημείο τους. Το Σαν Φρανσίσκο προσφέρει την πιο εντυπωσιακή αναπτυξιακή δυναμική. Καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στη Silicon Valley, το κέντρο του τεχνολογικού κόσμου, θεωρείται ως μία από τις καλύτερες αγορές κατοικιών της χώρας.

2.Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η παραγωγή πλούτου και τα θετικά δημογραφικά στοιχεία στηρίζουν τη δημιουργία σταθερών αποδόσεων για τα ακίνητα στη Μέση Ανατολή. Η οικονομία του Κόλπου έχει ετήσια ανάπτυξη τουλάχιστον 4% τα τελευταία τρία χρόνια. Το Ντουμπάι είναι σημαντικός κόμβος των ακινήτων της περιοχής και στη Savills πιστεύουν ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της περιοχής υποστηρίζονται από τον ρόλο της πόλης ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο.

3.Σιγκαπούρη

Τα μέτρα για τη σταθεροποίηση της ασιατικής αγοράς σε συνδυασμό με τη γενικότερη επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας, οδήγησε προς τα κάτω τις πωλήσεις και μείωσε τις τιμές στην αγορά κατοικιών της Σιγκαπούρης. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή είδηση για τους επενδυτές, επειδή η ζήτηση παραμένει ισχυρή.

4.Ηνωμένο Βασίλειο

Οι τιμές στην αγορά κατοικιών του Λονδίνου καταγράφουν μια μαζική έκρηξη – έως 9% μόνο εντός του 2015 – αλλά η ζήτηση παραμένει συνολικά πολύ ικανοποιητική και η προσφορά νέων κατοικιών σταθερή.

5.Ισπανία

Οι τιμές των ακινήτων στην Ισπανία εξακολουθούν να είναι τουλάχιστον 25% κάτω σε σχέση με το 2008, αλλά η αγορά έχει σταθεροποιηθεί. Οι επενδυτές ακινήτων εποφθαλμιούν ακίνητα σε περιοχές όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μαγιόρκα και η Ίμπιζα. Δημοφιλείς στους Ευρωπαίους τουρίστες, αυτές οι αγορές είναι πιο ανθεκτικές σε σχέση με τα ακίνητα στα ηπειρωτικά της χώρας.