Σε αυτήν την πόλη η Αmazon παραδίδει και φρέσκο φαγητό

Σε αυτήν την πόλη η Αmazon παραδίδει και φρέσκο φαγητό
INGLEWOOD, CA - JUNE 27: An Amazon Fresh truck sits parked at a warehouse on June 27, 2013 in Inglewood, California. Amazon began groceries and fresh produce delivery on a trial basis to select Los Angeles neighberhoods free of charge for Amazon Prime members. AmazonFresh lets you order groceries and have them delivered on the same day. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images) Photo:

Ο αμερικανικός κολοσσός λιανικού εμπορίου «κάνει άνοιγμα» σε μια νέα αγορά.

Η Amazon λανσάρει την υπηρεσία παράδοσης τροφίμων, AmazonFresh, στο Λονδίνο προκειμένου να ανταγωνιστεί την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Βρετανία διαθέτει μια από τις πιο ανεπτυγμένες σε απευθείας σύνδεση αγορά του κόσμου με τέσσερις υπεραγορές: Τις Tesco, Sainsbury, Αsda και Μorrisons, οι οποίες ανταγωνίζονται την εξειδικευμένη εταιρεία παράδοσης τροφίμων Ocado.

Ωστόσο, η αγορά αναμένεται να διπλασιαστεί σε 25 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε έτη, σύμφωνα με την ερευνητική βιομηχανία IGD.

«Ξεκινάμε με μια ολοκληρωμένη προσφορά, σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπου με το χρόνο θα βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας και θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της AmazonFresh, Ajay Kavan.

Η ΑmazonFresh θα προσφέρει αρχικά μια πλήρη υπηρεσία τροφίμων σε ανταγωνιστικές τιμές, κυρίως σε περιοχές του ανατολικού Λονδίνου.

Η αγορά τροφίμων στη Βρετανία έχει θορυβηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει παρατηρηθεί η αλλαγή προτιμήσεων στα ψώνια των καταναλωτών, ενώ τα γερμανικά καταστήματα τύπου Aldi και Lidl έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο στις πωλήσεις τους.

Οι καταναλωτές που είναι ήδη συνδρομητές της AmazonPrime στη Βρετανία θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από 130.000 προϊόντα, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες είδη παντοπωλείου.

Πιο αναλυτικά, το καταναλωτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να αγοράσει φρέσκα και κατεψυγμένα προϊόντα από το Morrisons, με το οποίο η Amazon «έκλεισε» συμφωνία το Φεβρουάριο, αλλά και μεγάλες μάρκες προϊόντων όπως η Coca Cola, η Kellogg, η Danone. Ακόμη, η Amazon θα διαθέτει προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς τροφίμων από τις αγορές του Λονδίνου.

Τα μέλη της AmazonPrime στο Ηνωμένο Βασίλειο πληρώνουν ήδη για την ετήσια συνδρομή τους 79 λίρες και θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο AmazonFresh δοκιμαστικά για 30 ημέρες δωρεάν, ενώ εάν επιλέξουν να παραμείνουν σε αυτό θα χρεώνονται περίπου επτά λίρες το μήνα, με απεριόριστες παραδόσεις για παραγγελίες άνω των 40 λιρών.