Σε «αναμμένα κάρβουνα» η Apple – Έρευνα για τις «φουσκωμένες» μπαταρίες του iPhone 8

Σε «αναμμένα κάρβουνα» η Apple – Έρευνα για τις «φουσκωμένες» μπαταρίες του iPhone 8
epa06200828 A handout photo made available by Apple Inc., shows the Apple iPhone 8 Plus (L) and iPhone 8 (R) as introduced at the new Steve Jobs Theater during the Apple Special Event at the new Apple Headquarters in Cupertino, California, USA, 12 September 2017. The new phones features include a new glass and aluminum design, a Retina HD display, A11 Bionic Chip, new single and dual cameras with support for protrait lighting and wireless charging. The new iPhone 8 and 8 Plus will be available to order in many countries on 15 September 2017 with availability on 22 September 2017. A second group of countries will have availability starting on 29 September 2017. EPA/APPLE INC. / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, οι οθόνες των τηλεφώνων έχουν πιεστεί προς τα έξω και να έχουν φύγει από το κύριο σώμα της συσκευής.

του David Z. Morris

Η Apple επιβεβαίωσε ότι ερευνά μια σειρά αναφορών για περιστατικά «φουσκώματος» μπαταριών του iPhone 8, οι οποίες τελικά καταλήγουν να σπάνε τη θήκη της συσκευής.

Το φαινόμενο της φουσκωμένης μπαταρίας εμφανίζεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το CNet έκανε μια σύνοψη όλων των σχετικών δημοσιευμάτων και βρήκε λιγότερες από 10 τέτοιες περιπτώσεις σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ελλάδα, ο Καναδάς, η Κίνα και η Ταϊβάν.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα οι οθόνες των τηλεφώνων εμφανίζονται να έχουν πιεστεί προς τα έξω και να έχουν φύγει από το κύριο σώμα της συσκευής.

Κάποια είναι τηλέφωνα που έχουν χρησιμοποιηθεί ενώ άλλα εμφανίζουν νέες συσκευές που «άνοιξαν» στα κουτιά τους.

Σύμφωνα με το MacRumours, κάποια από τα τηλέφωνα εκδήλωσαν το πρόβλημα αφότου φορτίστηκαν τη νύχτα. Η ιστοσελίδα περιγράφει το ζήτημα ως «αστοχία μπαταρίας» και λέει ότι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη που μερικά από τα εκατομμύρια iPhone 8 που παραδόθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουν βλάβες.

Μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιαστεί αναφορές αναφλέξεων ή εκρήξεων που να σχετίζονται με το νέο iPhone, κι αυτό περιορίζει κάπως την ανησυχία ως προς το κατά πόσο έχουμε να κάνουμε με ένα καταστροφικό σχεδιαστικό σφάλμα όπως αυτό του Galaxy Note 7 της Samsung.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η συγκεκριμένη συσκευή της Samsung έπιανε φωτιά κι αυτό συνέβη αρκετά τακτικά ώστε να ανακληθούν όλες οι συσκευές του συγκεκριμένου μοντέλου, γεγονός που κόστισε στην κορεατική εταιρεία 5 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της απώλειας εσόδων.

Η Apple είναι λακωνική για την ώρα αναφορικά με τις «φουσκωμένες» μπαταρίες, λέγοντας  μόνο ότι εξετάζει το ζήτημα χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ένας αναλυτής του κλάδου των μπαταριών, όμως, μιλώντας στο The Verge είπε ότι τα στελέχη της Apple θα κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» ελπίζοντας ότι οι μεμονωμένες αναφορές δεν θα καταλήξουν τελικά να αφορούν ένα πολύ μεγαλύτερο και ανεξέλεγκτο ζήτημα.

Πηγή: fortune.com