Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Στην απεργία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα-Στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση.

Γενική απεργία για σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Νωρίτερα, στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια, η συγκέντρωση των πωλητων λαϊκών αγορών.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕΟΤΑ.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ, απήργησαν χθες Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς για σήμερα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.