Σε απολύσεις και μειώσεις μισθών προχώρησαν τέσσερις στους δέκα CEOs

Σε απολύσεις και μειώσεις μισθών προχώρησαν τέσσερις στους δέκα CEOs

Περισσότεροι από τους μισούς διευθύνοντες συμβούλους παραδέχτηκαν ότι τη χρονιά που πέρασαν προχώρησαν σε απολύσεις.

Σε μειώσεις μισθών προχώρησαν οι εταιρείες λόγω της κρίσης σύμφωνα με το 39% των ανωτάτων στελεχών, ενώ οι 54% εξ αυτών δηλώνουν ότι πραγματοποιήθηκαν περικοπές προσωπικού.

Όσον αφορά την εργασία στο εξωτερικό, πάνω από τους μισούς (51%) δηλώνουν πρόθυμοι να εξετάσουν μια τέτοια πιθανότητα προκειμένου να έχουν καλύτερες προϋποθέσεις (π.χ. αποδοχές, υψηλότερη θέση, ελκυστική χώρα). Πρόκειται για ποσοστό αυξημένο σε σχέση με τα ευρήματα αντίστοιχης περυσινής έρευνας που αφορά τόσο τους νέους όσο και τους CEOs μεγαλύτερης ηλικίας.

Τα στοιχεία αποτελούν πόρισμα έρευνας που διενεργήθηκε από την ICAP Group σε 640 ανώτατα στελέχη και αφορούσε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις που διοικούν αλλά και την καριέρα των CEOs.

Η έρευνα παρουσιάστηκε από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) με τη συμμετοχή πάνω από 100 CEOs μελών της.

Οι τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους οι CEOs πιστεύουν ότι θα δεχθούν μεγαλύτερες πιέσεις το 2016 είναι η περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος, η πίεση για εξασφάλιση ρευστότητας, αλλά και η πίεση για καλύτερα αποτελέσματα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο νομικός με εξειδίκευση στον Τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, Μέλος της Επιτροπής Σοφών και εκδότης του περιοδικού «ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΙΚΑ» Δημήτρης Μπούρλος, ο Δρ. Δημοσθένης Κατρίτσης, Διευθυντής της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών & Lecturer, Harvard Medical School και ο Γιώργος Δαλιάνης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΟΝ Greece.