Σε δημοπρασία κρανίο δεινοσαύρου 68 εκατομμυρίων ετών – Πόσα αναμένεται να «πιάσει»

Σε δημοπρασία κρανίο δεινοσαύρου 68 εκατομμυρίων ετών – Πόσα αναμένεται να «πιάσει»
This photograph taken on November 14, 2023, shows a triceratops skull, named Baby Jane and discovered in 1998 in South Dakota, displayed at the Christie's auction house in Paris, that will be sold on auction on November 21. (Photo by ALAIN JOCARD / AFP) Photo: AFP
Πρόκειται για το κρανίο του φυτοφάγου Τρικεράτωπα που ανακαλύφθηκε το 1998.

Το κρανίο ενός Τρικεράτωπα -ένας εκ των πλέον αναγνωρίσιμων δεινοσαύρων– που χρονολογείται πριν από 68 εκατομμύρια χρόνια, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s στο Παρίσι την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου.

Ανακαλύφθηκε το 1998 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για το κρανίο του φυτοφάγου Τρικεράτωπα που ανακαλύφθηκε το 1998 στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ και φέρει την ονομασία «Baby Jane» που δόθηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.

Εκτιμάται πως η τιμή πώλησης θα κυμανθεί μεταξύ 300.000 και 500.000 ευρώ. Το υψηλότερο αντίτιμο για κρανίο Τρικεράτωπα ήταν 572.000 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον τίτλο του ακριβότερου απολιθώματος δεινοσαύρου κατέχει ο ολοκληρωμένος σκελετός ενός Τυραννόσαυρου Ρεξ που το 2021 πουλήθηκε έναντι 29 εκατομμυρίων στη Νέα Υόρκη.

«Όλα τα παιδιά – αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά, όπως εμείς – αναγνωρίζουν ένα τέτοιο κρανίο», τόνισε ο Ιπολίτ ντε λα Φερονιέρ, επικεφαλής της δημοπρασίας. «Υπάρχουν βέβαια ολοκληρωμένοι σκελετοί, αλλά για τους συλλέκτες, ίσως είναι βολικότερο να έχουν ένα κρανίο στο σαλόνι τους», συμπλήρωσε.

Με μήκος που έφθανε τα 9 μέτρα, ο Τρικεράτωψ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δεινοσαύρους της οικογένειας των Κερατοψίδων.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ