Σε δύο εβδομάδες θα μπει η ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο

Σε δύο εβδομάδες θα μπει η ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο

Καταγραφή του εξοπλισμού και σταδιακή μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της ΔΤ στην Αγ. Παρασκευή προανήγγειλε ο Παντελής Καψής.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», πως η ΝΕΡΙΤ αναμένεται να μετεγκατασταθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Καψή, η παραλαβή του κτιρίου θα γίνει από το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ, ενώ θα ακολουθήσει καταγραφή του εξοπλισμού από αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών και ακολούθως στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής θα εγκατασταθούν σταδιακά υπηρεσίες από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης δήλωσε πως όταν μπήκαν στο κτίριο οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν στο εσωτερικό του 10-15 άτομα, ενώ οι οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι δεν υπάρχουν ζημιές.

Διαβάστε ακόμη: Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της ΕΡΤ

Ως προς τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, ο κ. Καψής είπε ότι οι προσλήψεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα γίνονται σταδιακά και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ είχε διακοπεί, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν στα χέρια τους τούς σχετικούς καταλόγους μισθοδοσίας. Τέλος, επισήμανε ότι η ευθύνη του σχεδιασμού περνά στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. «Ρόλος μου είναι να εποπτεύσω την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ» κατέληξε ο υφυπουργός.

Εν τω μεταξύ στάση εργασίας από τις 3μ.μ. ως τις 6μ.μ. σε όλα τα μέσα ενημέρωσης έχει κυρήξει η ΕΣΗΕΑ, καθώς και κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 4μ.μ.

Διαβάστε ακόμη: Ελεύθεροι οι τέσσερις προσαχθέντες στην ΕΡΤ