Σε δυσθεώρητα ύψη η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ – Εκτινάχθηκε στα 6,5 δισ. δολ.

Σε δυσθεώρητα ύψη η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ – Εκτινάχθηκε στα 6,5 δισ. δολ.
(FILES) In this file photo taken on January 9, 2020 former US president Donald Trump speaks during a "Keep America Great" campaign rally at Huntington Center in Toledo, Ohio. (Photo by SAUL LOEB / AFP) Photo: AFP
Η καθαρή του περιουσία αυξήθηκε κατά περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια

Σε δυσθεώρητα ύψη εκτινάχθηκε η αξία της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του Ντόναλντ Τραμπ. Παρά το γεγονός πως λόγω πολιτικών αντιπαραθέσεων και προβλημάτων με τη δικαιοσύνη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήρθε αντιμέτωπος με την οικονομική καταστροφή, κατάφερε να γίνει ακόμη πιο πλούσιος.

Πώς; Πολιτειακό εφετείο του έριξε μια σανίδα σωτηρίας, μειώνοντας το ποσό προστίμου που θα έπρεπε να καταβάλει από τα 594 εκατ. δολ. σε 175 εκατομμύρια δολάρια – ποσό που λέει ότι θα καλύψει. Την ίδια ώρα, η εταιρεία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Trump Media & Technology Group ολοκλήρωσε μια διαδικασία συγχώνευσης που διήρκεσε 29 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι οι μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στα χαρτιά ανήκουν πλέον επίσημα στον Τραμπ. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η καθαρή του περιουσία αυξήθηκε κατά περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Τραμπ μπήκε στις τάξεις των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου στον δείκτη Bloomberg Billionaires, με περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 77χρονος Τραμπ ήταν πλούσιος σε όλη του τη ζωή. Αλλά η περιουσία του, η οποία στο παρελθόν κορυφώθηκε στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ακίνητα, την αξία των οποίων ο ίδιος και η εταιρεία του διαπιστώθηκε ότι διόγκωναν κατά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για περισσότερο από μια δεκαετία για να πετύχουν καλύτερους όρους στα δάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: