Live: Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του Καπιτωλίου – Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσινγκτον

Live: Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του Καπιτωλίου – Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσινγκτον
WASHINGTON D.C., USA - JANUARY 6: Security forces take measures at the entrance of US Capitol and respond after the US President Donald Trump’s supporters breached the US Capitol security in Washington D.C., United States on January 06, 2021. Pro-Trump rioters stormed the US Capitol as lawmakers were set to sign off Wednesday on President-elect Joe Biden's electoral victory in what was supposed to be a routine process headed to Inauguration Day. Tayfun Coskun / Anadolu Agency Photo: AFP

Τις πιο «σκοτεινές της ώρες» ζει η Δημοκρατία στις ΗΠΑ, μετά την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και να φυγαδευτούν οι βουλευτές, ανάμεσά τους ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Περίπου τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάς μέλη της Εθνοφρουράς μπήκαν στο Καπιτώλιο.

Μέλη της Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον και από τις γειτονικές πολιτείες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ κινητοποιούνται σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό το πρίσμα της εξέγερσης διαδηλωτών, υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.

Αυτή η ανάπτυξη των ένοπλων ενισχύσεων ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, καθώς και από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ και τον κυβερνήτη του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον με 1.100 μέλη της κλήθηκε να υποστηρίξει την επιβολή του νόμου.

Aυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του Καπιτωλίου.