Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Μεσσηνία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς που έχει πάρει διαστάσεις και κινείται σε δύο μέτωπα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1.00 μετά το μεσημέρι στην περιοχή Ζερμπίσια Μεσσηνίας.

Η φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση και πολλούς ελαιώνες, έχει πάρει διαστάσεις και κινείται σε δύο μέτωπα: Το πρώτο και πιο επικίνδυνο απειλεί αυτή την ώρα το χωριό Μαυρομάτι, απ’ όπου οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί, ενώ παράλληλα η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης. Το δεύτερο μέτωπο κινείται δυτικά.

Στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο, με είκοσι αυτοκίνητα, σαράντα έξι πυροσβέστες, δεκαέξι άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού κάνουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επιπλέον, αναμένεται στην μάχη της κατάσβεσης να ενταχθεί κι ένα ελικόπτερο Σινούκ.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κων/νος Γιόβας, ενώ προς την Μεσσηνία κατευθύνεται και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής. Υπάρχει δε μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων που κατευθύνονται στην Μεσσηνία από όλη την Πελοπόννησο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ