Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας Daniel – Ένας νεκρός από κατολίσθηση στο Βόλο, απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας Daniel – Ένας νεκρός από κατολίσθηση στο Βόλο, απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Μαγνησίας
Áõôïêßíçôá êéíïýíôáé óå ðëçììõñéóìÝíï äñüìï óôïí Âüëï, Ôñßôç 05 Óåðôåìâñßïõ 2023. Ôï 112 Þ÷çóå óôéò 09:45 óôïõò êáôïßêïõò ôïõ Âüëïõ êáé ôçò Ìáãíçóßáò åðéóçìáßíïíôáò ôïí áíáãêáßï ðåñéïñéóìü ôùí ìåôáêéíÞóåùí, ëüãù ôïõ öáéíïìÝíïõ ôçò êáêïêáéñßáò ðïõ âñßóêåôáé óå ðëÞñç åîÝëéîç. ÊëåéóôÝò åßíáé óÞìåñá ïé äçìüóéåò êáé ïé äçìïôéêÝò Õðçñåóßåò óôïí Âüëï êáé ôç Ìáãíçóßá ëüãù ôçò êáôÜóôáóçò ðïõ åðéêñáôåß áðü ôçí óöïäñÞ êáêïêáéñßá êáé ôá ðëçììõñéêÜ öáéíüìåíá. Ãéá ôïí ëüãï áõôü ïé åñãáæüìåíïé äåí ìåôÝâçóáí óôéò äïõëåéÝò ôïõò. Ôï ðñüâëçìá åðéôåßíåôáé óôçí ðüëç ôïõ Âüëïõ, êõñßùò óôï êÝíôñï, üðïõ áðü ôçí óõíå÷üìåíç êáôáéãßäá Ý÷ïõí ðëçììõñßóåé üëïé ïé äñüìïé êáé Ý÷ïõí áêéíçôïðïéçèåß åêáôïíôÜäåò áõôïêßíçôá óôéò ëåùöüñïõò ËáìðñÜêç, ÄçìçôñéÜäïò, ÉÜóïíïò, Áñãïíáõôþí, Ëáñßóçò êáé Áèçíþí êáé ïé êÜèåôïé äñüìïé êáôåâÜæïõí áðü ôá ïñåéíÜ, ëüãù ôåñÜóôéåò ðïóüôçôåò âñü÷éíïõ íåñïý ðïõ äåí ìðïñåß íá áðïññïöÞóåé ôï äßêôõï áðï÷Ýôåõóçò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/×ÁÔÆÇÐÏËÉÔÇÓ ÍÉÊÏËÁÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μηνύματα 112 σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Θεσσαλονίκη, Εύβοια και Φθιώτιδα.

Μήνυμα του 112 εστάλη σε κατοίκους στην Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Θεσσαλονίκης, Εύβοια και Φθιώτιδα για την κακοκαιρία Daniel που είναι σε εξέλιξη, καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των αρχών».

Θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, στην περιοχή του Ανω Βόλου, που σαρώνει τον Βόλο και τη Μαγνησία, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Ανω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου. Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γ. Αρτοποιός, ένας 42χρονος παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο και αναζητείται.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, με απόφαση της ΕΛΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, από τις 10:30 και μέχρι νεωτέρας, με απόφαση και εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέσω μηνύματος του 112 που εστάλη σε όλα τα κινητά τηλέφωνα αναφέρεται ότι “με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων”.

‘Ηδη στην περιοχή η κακοκαιρία έχει παρουσιάσει επιδείνωση και η συνεχιζόμενη σφοδρή καταιγίδα έγινε εντονότερη από τις 10:30, ενώ η ορατότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος υπερχείλισης του χείμαρρου Κραυσίδωνα

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στον Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή με τις Αρχές της πρωτεύουσας της Μαγνησίας να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Στον Βόλο καταφθάνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα προς ενίσχυση των ήδη μεγάλων δυνάμεων του Βόλου τόσο με στελέχη όσο και με οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Έχουν γίνει περισσότερες από 120 αντλήσεις υδάτων από μονοκατοικίες και υπόγεια που πλημμύρισαν μέχρι τις 10.30 το πρωί.

Η κακοκαιρία παρουσιάζει επιδείνωση με μεγάλες ποσότητες νερού από τη συνεχή βροχόπτωση και ασταμάτητους κεραυνούς που συγκλονίζουν την περιοχή από τη νύχτα .

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα που βρίσκεται στα όριά του. Διασχίζει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στον Βόλο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και το ύψος του νερού ξεπερνά πλέον τα 3 μέτρα.

Αρτοποιός: Ακραία η κατάσταση στη Μαγνησία – Σε εξέλιξη επιχείρηση για την αναζήτηση του αγνοούμενου

O εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι τόνισε ότι αντιμετωπίζουμε ακραία κατάσταση στην περιοχή της Μαγνησίας, στον Βόλο και στην περιοχή του Πηλίου.

“Εστιάζουμε στο Πήλιο, όπου που έχει δοθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και στην περιοχή του Βόλου. Όλα τα φερτά υλικά θα κατέβουν στις παράκτιες περιοχές. Τα αυτοκίνητα τώρα είναι σε δεύτερη μοίρα, σε πρώτη είναι οι άνθρωποι. Να παραμείνουν σε ψηλά σημεία. Όσοι άνθρωποι βρίσκονται στην περιοχή του Αϊ Γιάννη Πηλίου να πάνε σε ψηλότερα σημεία“, πρόσθεσε.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αναζήτησης του αγνοούμενου στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. “Ήταν μαζί πατέρας και γιος, ο γιος είναι σώος, ο πατέρας αναζητείται. Το φαινόμενο είναι επικεντρωμένο στη Μαγνησία, δείχνει πολύωρη επιμονή εκεί”, υπογράμμισε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: