Σε κακοκαιρία οφείλεται η πτώση του αεροσκάφους της Air Algerie

REUTERS

Ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους στο βόρειο Μαλί - Κανένας επιζών μεταξύ των επιβαινόντων.

Στην περιοχή που συνετρίβη την Πέμπτη το αεροσκάφος της Air Algerie που εκτελούσε την πτήση μεταξύ Μπουρκίνας Φάσο και Αλγερίας βρίσκονται πλέον στρατιώτες της Γαλλίας προκειμένου να ερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 118 επιβαίνοντες.

«Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή της συντριβής έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες», δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. «Δυστυχώς, δεν υπάρχουν επιζώντες».

Οι κακές καιρικές συνθήκες ήταν κατά πάσα πιθανότητα η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους στο βόρειο τμήμα του Μαλί, δήλωσαν την Παρασκευή Γάλλοι αξιωματούχοι.

Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι 51 Γάλλοι υπήκοοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, ωστόσο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 54 καθώς σε αυτούς συμπεριελήφθησαν και όσοι είχαν διπλή υπηκοότητα.

Στον τόπο της συντριβής έχουν σταλεί στρατιώτες μιας ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ από τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Μαλί. Το αεροσκάφος της Air Algerie συνετρίβη την Πέμπτη το πρωί, λιγότερο από μία ώρα αφότου απογειώθηκε, 80 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Γκόσι που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Μαλί, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

Οι αρχές του Μαλί ανακοίνωσαν ότι έχει ξεκινήσει μια διεθνής έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας έχασαν επαφή με την πτήση AH5017 στις 04:55 (ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη, λίγη ώρα αφότου ο πιλότος ζήτησε να αλλάξει πορεία λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Ο Ολάντ δήλωσε την Παρασκευή ότι ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους είχε ανακτηθεί και επρόκειτο να σταλεί για ανάλυση. «Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σ’ ένα περιορισμένο χώρο, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα», είπε. «Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμία.

Διαβάστε ακόμη:

«Απογείωση» φόβου, «συντριβή» εμπιστοσύνης

ΗΠΑ: «Yπαίτιος» ο Πούτιν για την κατάρριψη της πτήσης MH17

Εντοπίστηκε το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της Air Algerie

Τα πιο μυστηριώδη αεροπορικά δυστυχήματα όλων των εποχών