Σε νέο ρεκόρ ο Dow Jones στην Wall Street

Σε νέο ρεκόρ ο Dow Jones στην Wall Street
Photo:

Σε επίπεδα ρεκόρ, για 14η φορά εντός του 2018, τερμάτισε ο Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, καταγράφοντας κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Σε επίπεδα ρεκόρ, για 14η φορά εντός του 2018, τερμάτισε την Τρίτη ο Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, χάρη στις θετικές εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 122 μονάδες ή κατά 0,46% και διαμορφώθηκε στις 26.773 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Η νέα άνοδος του Dow Jones, προηγήθηκε η χθεσινή κατά 200 μονάδες, οφείλεται τόσο στη μετοχή της Intel όσο και στη μετοχή της Boeing, οι οποίες εμφάνισαν κέρδη κατά 4% και κατά 1,5%, αντίστοιχα.

Στο θετικό κλίμα προσμετράται και η πρόσφατη συμφωνία Καναδά, ΗΠΑ και Μεξικού για το νέο εμπορικό σύμφωνο, γνωστό και ως USMCA, το οποίο θα αντικαταστήσει τη NAFTA.

«Η αντίδραση των αγορών υποδηλώνει ότι οι επενδυτές είναι λιγότερο ανήσυχοι σχετικά με το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου» ισχυρίστηκε ο Τζένιφερ Έλισον. «Είναι πιο πολύ σαν σημάδι ανακούφισης» έσπευσε να προσθέσει.

Πλέον, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται προς την Ασία και συγκεκριμένα, στην πιθανότητα επίτευξης συμβιβασμού μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίοι έχουν προχωρήσει στην επιβολή αλλεπάλληλων δασμών.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,47% στις 7.999 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 διολίσθησε κατά 0,04% στις 2.923 μονάδες, ενώ των διεθνών πιέσεων στο πλαίσιο των ιταλικών ανησυχιών.