Σε ορκωτούς λογιστές το «πόθεν έσχες» του Καρατζαφέρη

Σε ορκωτούς λογιστές το «πόθεν έσχες» του Καρατζαφέρη

Οι ελεγκτές επιδιώκουν να διαπιστώσουν εάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει δηλώσει στα «πόθεν έσχες» τις δύο offshore και το ποσό των 1,6 εκατ. ευρώ.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το Πόθεν Έσχες των βουλευτών, έδωσε εντολή σε σε ορκωτούς λογιστές να δουν αν οι δύο offshore εταιρείες ανήκουν στον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιώργος Καλαντζής, ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν φτάσει στη Βουλή τα σχετικά εισαγγελικά αιτήματα για το εάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε συμπεριλάβει τα προηγούμενα χρόνια στο «πόθεν έσχες» του τις δύο υπεράκτιες εταιρίες που κατέχει μαζί με τον υιό του και στις οποίες εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καλαντζής τόνισε ότι έδωσε ήδη εντολή στους ορκωτούς λογιστές και τις υπηρεσίες της Βουλής να προχωρήσουν σε ελέγχους. Μάλιστα, όπως είπε, μόλις θα λάβει τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα τα θέσει υπόψη των βουλευτών – μελών της Επιτροπής.

Το θέμα έφερες στο φως η εφημερίδα Real news όπου σε δημοσίευμά της γίνεται λόγος για δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται να ανήκουν στον Γιώργο Καρατζαφέρη αλλά και το γιο του Ιωάννη Καρατζαφέρη.