Σε πακέτο 15 δισ. ευρώ για τη διάσωση της αεροπορικής βιομηχανίας προχωρά η Γαλλία

Σε πακέτο 15 δισ. ευρώ για τη διάσωση της αεροπορικής βιομηχανίας προχωρά η Γαλλία
Photo: pixabay.com
«Πρέπει να σώσουμε την αεροπορική μας βιομηχανία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, καθώς παρουσίαζε το σχέδιο βοήθειας, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν θα θυσιάσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Σχέδιο διάσωσης 15 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αεροπορική βιομηχανία ξεκίνησε η Γαλλία την Τρίτη, προειδοποιώντας ότι 100.000 θέσεις εργασίας διακυβεύονται άμεσα, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το πακέτο, το οποίο έχει ορισμένα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, περιλαμβάνει ένα επενδυτικό ταμείο που ξεκινά με 500 εκατ. ευρώ και στόχο το €1 δισ., για την ενίσχυση της ανάπτυξης προμηθευτών μεσαίου μεγέθους, και 300 εκατ. ευρώ άλλης βοήθειας, για να βοηθήσουν τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

«Πρέπει να σώσουμε την αεροπορική μας βιομηχανία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, καθώς παρουσίαζε το σχέδιο βοήθειας, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν θα θυσιάσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά- με σύμβολο τη γαλλική Airbus– για τον αμερικανικό γίγαντα Boeing ή τον κινεζικό ανταγωνιστή COMAC.