Σε περισσότερες από 200 εκατ. συσκευές στον κόσμο τα Windows 10

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες αφιέρωσαν πάνω από 11 δισεκατομμύρια ώρες στα Windοws 10 το Δεκέμβριο του 2015.

Ξεπερνούν τα 200 εκατ. οι συσκευές ανά τον κόσμο οι οποίες «τρέχουν» τα Windows 10, σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft.

Η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα νέα Windows σημειώνουν την καλύτερη «τροχιά ανάπτυξης» από κάθε άλλη προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού, ξεπερνώντας τα 7 κατά 140% και τα 8 κατά 400%.

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft λανσάρισε, τον περασμένο Ιούλιο, το νέο λειτουργικό, ως δωρεάν αναβάθμιση των παλαιότερων εκδόσεων για desktop συστήματα και για φορητές συσκευές.

Mάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες αφιέρωσαν περισσότερες από 11 δισεκατομμύρια ώρες στα Windοws 10 το Δεκέμβριο του 2015, ενώ οι χρήστες της ψηφιακής βοηθού Cortana έκαναν περισσότερες από 2,5 δισεκατομμύρια ερωτήσεις.

Ακόμη, πάνω από 82 δισ. φωτογραφίες έχουν προβληθεί από την εφαρμογή των Windοws 10 για φωτογραφίες, ενώ υπάρχουν 30% περισσότερα ερωτήματα αναζήτησης στο Bing από τις συσκευές με Windows 10, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι χρήστες των Windows 10 πέρασαν πάνω από 4 δισ. ώρες παίζοντας PC games, ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θέτουν το ερώτημα κατά πόσον η συλλογή των συγκεκριμένων στοιχείων αποτελεί απειλή για την εμπιστευτικότητα/ ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Σε κάθε περίπτωση, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι η Microsoft σέβεται απόλυτα και προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών της- παρόλο που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστά πολλά σχετικά με το τι δεδομένα συλλέγονται ακριβώς.

Σχετικά άρθρα