Σε ποιο ίδρυμα δώρισε 3,17 δισ. δολάρια ο Γουόρεν Μπάφετ

Σε ποιο ίδρυμα δώρισε 3,17 δισ. δολάρια ο Γουόρεν Μπάφετ

Ο γνωστός επιχειρηματίας και επενδυτής έχει δεσμευτεί να διαθέσει την τεράστια περιουσία του σε φιλανθρωπίες.

Ο Γουόρεν Μπάφετ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της δέσμευσής του να διαθέσει την τεράστια περιουσία του σε φιλανθρωπίες.

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, ο δισεκατομμυριούχος δώρισε σχεδόν 3,17 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Berkshire Hathaway στο Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς και σε τέσσερις άλλες οικογενειακές φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως αναφέρει και το Reuters.

Αυτή είναι η 12η ετήσια δωρεά του Μπάφετ στη συγκεκριμένη ομάδα φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Η δωρεά του Μπάφετ περιλαμβάνει 18,63 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας του, καθεμιά εκ των οποίων είχε αξία 170,25 δολάρια κατά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου τη Δευτέρα.

Από τότε που απέκτησε τον έλεγχο της Berkshire Hathaway το 1965, ο Μπάφετ έχει παραχωρήσει πάνω από 40% του εταιρικού του μεριδίου, σύμφωνα με το Reuters. Όμως, ακόμα και μετά από τη νέα δωρεά, συνεχίζει να κατέχει 17% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Εκτός από το ίδρυμα Γκέιτς, παραλήπτες της δωρεάς είναι το Ίδρυμα Σούζαν Τόμσον Μπάφετ – που φέρει το όνομα της πρώτης γυναίκες του δισεκατομμυριούχου – και τα ιδρύματα των παιδιών του: το Ίδρυμα Χάουαρντ Τζ. Μπάφετ, το Ίδρυμα Σέργουντ, και το Ίδρυμα ΝοΒο.

Ο Μπιλ Γκέιτς, στενός φίλος του Μπάφετ, θα λάβει σχεδόν 2,42 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτό τον γύρο δωρεών, όπως αναφέρει το Reuters. Η οργάνωση του ιδρυτή της Microsoft εστιάζει σε ζητήματα όπως η παγκόσμια υγεία, η φτώχεια, και η εκπαίδευση, και η νέα δωρεά του Μπάφετ θα πάει προς αυτούς τους σκοπούς.

Το 2006, ο Μπάφετ δεσμεύτηκε να παραχωρήσει το σύνολο των μετοχών της Berkshire Hathaway που διαθέτει, και από τότε, μαζί με τον Γκέιτς, έχει πείσει κι άλλους δισεκατομμυριούχους να διαθέσουν χρήματα μέσω της εκστρατείας Giving Pledge.