«Σφαίρα» πάει η Apple- Ξεπέρασε τη χρηματιστηριακή αξία όλων των εταιρειών του FTSE 100

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tράπεζες, ταξιδιωτικές εταιρείες, επιχειρήσεις ακινήτων και λιανικές επιχειρήσεις έχουν δει τα κέρδη τους να κάνουν βουτιά, την ώρα που οι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν ωφεληθεί από την έκρηξη της τηλεργασίας, των τηλεδιασκέψεων και του cloud computing.

Μετά το νέο χθεσινό ράλι, η εταιρεία-γίγαντας της τεχνολογίας, η Apple, έχει χρηματιστηριακή αξία άνω του 2,1 τρισ. δολαρίων, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, η Apple έχει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από ό,τι έχουν μαζί όλες οι εταιρείες του δείκτη FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας έχει καταγράψει εκπληκτική άνοδο 75% φέτος.

Οι τράπεζες, οι ταξιδιωτικές εταιρείες, οι επιχειρήσεις ακινήτων και οι λιανικές εταιρείες έχουν δει τα κέρδη τους να κάνουν βουτιά, την ώρα που οι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν ωφεληθεί από την έκρηξη της τηλεργασίας, των τηλεδιασκέψεων και του cloud computing.

Για παράδειγμα, η πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Zoom έχει καταγράφει άνοδο στα έσοδα κατά 335%, ενώ οι συνδρομητές που πληρώνουν συνδρομή έχουν αυξηθεί κατά 450%.

Οι μετοχές της Apple έχουν πάρει ώθηση και από το split. Οι επενδυτές έχουν πλέον τέσσερις μετοχές Apple για κάθε μία που κατείχαν την περασμένη εβδομάδα.

Το γεγονός κάνει τη μετοχή της πιο προσιτή σε μικρούς επενδυτές- χρειάζονται 130 δολάρια για να αγοράσουν μία μετοχή, από $500 που χρειάζονταν μία εβδομάδα πριν.