Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Τραμπ: Το FBI καλεί τον Στιβ Μπάνον να καταθέσει

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Τραμπ: Το FBI καλεί τον Στιβ Μπάνον να καταθέσει
epa06150307 (FILE) - Steve Bannon, Assistant to the President and Chief Strategist to US President Donald J. Trump, follows the President and Japanese Prime Minister Shinzo Abe as they depart the White House for Florida after a press conference in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 10 February 2017 (reissued 18 August 2017). According to media reports on 18 August 2017, Bannon no longer serves as White House Chief Strategist for US President Donald J. Trump. EPA/JIM LO SCALZO *** Local Caption *** 53318225

Για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2016 καλείται να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής σύμβουλος στρατηγικής του Αμερικανού προέδρου.

Το πρώην «δεξί χέρι» του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καλεί να καταθέσει ενώπιον του ειδικού συμβουλίου ενόρκων ο ειδικός ερευνητής του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ. Είναι η πρώτη φορά που ο Μιούλερ προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση σε βάρος κάποιου μέλους του «κύκλου» του Τραμπ

Ο Στιβ Μπάνον, που κατά την προεκλογική περίοδο του 2016 αλλά και μετέπειτα στον Λευκό Οίκο διετέλεσε ως στρατηγικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, θα πρέπει να δώσει ένορκη κατάθεση για τις σχέσεις του επιτελείου του Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και την ευρύτερη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η δικαστική κλήση στον Μπάνον εστάλη την περασμένη εβδομάδα. Η εφημερίδα δεν αποκλείει, ωστόσο, το ενδεχόμενο ο Μιούλερ να χρησιμοποιεί την κατάθεση ενώπιον του ειδικού συμβουλίου ενόρκων ως «μοχλό» πίεσης, προκειμένου ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ να δεχτεί να καταθέσει σε ένα πιο «προστατευμένο» περιβάλλον στη Ουάσινγκτον.

Ο Μπάνον, ο οποίος συγκρούστηκε πρόσφατα με τον Τραμπ με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε στον συγγραφέα Μάικλ Γουλφ, θα μιλήσει σήμερα στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το Σώμα αυτό για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές.