Σύγχρονοι ενεργειακοί κόμβοι από την Aegean

Σύγχρονοι ενεργειακοί κόμβοι από την Aegean
Τι προβλέπει το δεκαετές σχέδιο προσαρμογής στη νέα εποχή των καυσίμων.

Η Aegean Οilείναι αμιγώς ελληνική εταιρεία εμπορίας καυσίμων και λιπαντικών, συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη.

Ιδρύθηκε το 1999 και πλέον το δίκτυο πωλήσεων της Aegean Οil αριθμεί περισσότερα από 700 πρατήρια λιανικής πώλησης καυσίμων σε όλη την επικράτεια, ενώ έχοντας ετήσιο κύκλο εργασιών που αγγίζει 1 δισ. ευρώ συνεισφέρει πολλαπλά και ουσιωδώς στην εθνική μας οικονομία.

Στα γραφεία, στις εγκαταστάσεις και στα πρατήρια καυσίμων του εμπορικού της δικτύου απασχολούνται συνολικά 2.500 εργαζόμενοι.

Τα προϊόντα καυσίμων της Aegean Οil διανέμονται σε όλη τη χώρα κατά κύριο λόγο από τον ιδιόκτητο σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων διανομής, ο οποίος πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για τη μεταφορά και την παράδοση καυσίμων.

Με κυρίαρχο μέλημα την εξάλειψη των δυνατοτήτων παρέμβασης που θα μπορούσε να επηρεάσει την ποιότητα των καυσίμων, πέραν των άλλων μέτρων που έχει λάβει, καθιέρωσε τον ποιοτικό έλεγχο των καυσίμων με ιδιόκτητα υπερσύγχρονα κινητά συνεργεία στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό. Η πρωτοβουλία αυτή αποβλέπει στον ουσιαστικό έλεγχο των βασικών προδιαγραφών των καυσίμων, ο οποίος πιστοποιεί ότι τα καύσιμα που διατίθενται από τα πρατήρια του δικτύου της εταιρείας, δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε πρόσμιξη και διαθέτουν άριστη ποιότητα.

Επιπλέον η αegean oil με τη ματιά της στραμμένη στις ανάγκες των πελατών της, υλοποιεί προγράμματα ανάπτυξης νέων καυσίμων και λιπαντικών. Σε συνεργασία με έναν από τους  μεγαλύτερους κατασκευαστές προσθέτων στον κόσμο, ανέπτυξε τα καύσιμα AEGEAN D-Force (πετρέλαιο κίνησης και αμόλυβδη βενζίνη) τα οποία χάρις στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία τους κέρδισαν σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντώνης Παπαδάκης, CEO της ΑEGEAN,  «Η Aegean Oil παραμένει από την πρώτη στιγμή πιστή στο όραμα και στις αξίες στις οποίες βασίστηκε η ταχεία ανάπτυξη και η καθιέρωσή της στην αγορά των πετρελαιοειδών. Ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, επεκτείνοντας συνεχώς τις εμπορικές της δραστηριότητες στον κλάδο της λιανικής εμπορίας καυσίμων και λιπαντικών. Με δεδομένη δε την επερχόμενη παγκόσμια σταδιακή αλλαγή του ενεργειακού χάρτη, ήδη εκπονεί δεκαετές σχέδιο προσαρμογής στη νέα εποχή των καυσίμων, στο οποίο προβλέπεται η μετατροπή των πρατηρίων καυσίμων σε σύγχρονους ενεργειακούς κόμβους εφοδιασμού των οχημάτων.

Μέρος του παραπάνω σχεδιασμού αποτελεί και η συνεργασία με την εταιρεία PROTERGIA για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) της AEGEAN στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους. Επιπλέον, η ΑEGEAN OIL βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλο εξειδικευμένο οίκο για δημιουργία εγκατάστασης ΑΠΕ σε ιδιόκτητη έκταση στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ώστε να καταστεί εφικτή μέσα στην επόμενη δεκαετία η παραγωγή και διάθεση «πράσινου» υδρογόνου για την κίνηση των οχημάτων σε αριθμό πρατηρίων του εμπορικού της δικτύου».

*Το δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα